Miklós
-7 °C
2 °C

A legszexibb nyert az MTV díjkiosztóján

2003.11.07. 12:01
"Ha az nyer, aki ma a legtöbb bőrt mutatja meg magán, akkor az én leszek!" - mondta a 10. MTV Europe Music Awards hosztesze, Christina Agiulera, és valóban ő lett az edinburghi díjátadó gála győztese. A férfi első Justin Timberlake is spontán volt, egy "Csesszétek meg, megcsináltam!"-mal köszönte meg az élő adást követő egymilliárd néző előtt a díjat.
A legnagyobb versengés az év női előadója díjáért folyt, ebben a kategóriában esélyes volt Kylie Minogue, Madonna és Pink is, de a két fő versenytársnak Beyonce-t és Christina Aguilerát tartották. Mivel Aguilera volt a show háziasszonya, a szervezők biztosra vették, hogy Beyonce nyer, így a kamera Beyonce arcát mutatta hosszan, ahogy elsápadva értesül a győztes személyéről. Beyonce vigaszdíjként a legjobb dal díját kapta a Crazy In Love-ért, és a legjobb R&B-előadó lett.

Tekintse meg képeinket!
"Ez az én show-m, és ha bárki díjat kap azért, mert a legtöbb bőrt hagyja magán szabadon, az én leszek!" - előlegezte meg a sikert már a műsor elején Aguilera, aki apácaruhában jelent meg, hogy közben egy hátul kivágott cowboybőrnadrágra váltson.

"Nagyon kemény év volt ez nekem, és a lemez miatt is nagyon bizonytalan voltam, de csesszétek meg, végül is megcsináltam!" - mondta Justin Timberlake, akit a férfi előadók között biztos befutóként hirdettek ki a legjobb előadó kategória győztesének Craig David, Eminem, Robbie Williams, valamint Sean Paul előtt. Timberlake, aki tavaly indította el szólókarrierjét, miután kilépett a N'Sync-ből még a legjobb album és a legjobb popelőadó díját is besöpörte. A tíz díjból ötre jelölték.

Az együttesek között a Coldplay diadalmaskodott, de a gálán nem jelent meg, Panjabi MC viszont hosszú beszédbe kezdett a legjobb táncelőadó díjának átvételekor az ázsiai és a westernzenére egyaránt jól táncolókról.

Eminem a hip-hop kategóriában kapott díjat, az év felfedezettje Sean Paul, a legjobb rockegyüttes a The White Stripes, és a legjobb videó a Sigur Ros lett.

Emberi helytállásáért különdíjat adományoztak Aung San Suu Kyi burmai ellenzéki politikusnőnek.

Összegezve, tizenkét díjból nyolcat amerikai előadók kaptak a ma már csak nevében európai zenei Oscar díjkiosztóján. A díjakat a hagyomány szerint a közönség szavazatai alapján ítélték oda.

A díjátadót az Ocean Terminal Arénájában tartották, 164 ország tévéadásán egymilliárd néző követte az élő show-t, ahol a hatezer néző előtt Kylie Minogue, Aguilera, Beyonce, Pink és Dido lépett fel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.