Leáldozott a popdívák kora

2006.09.01. 14:48
Madonna, Paris Hilton és Christina Aguilera egyetlen díjat sem kapott az MTV Video Music Awardson. Helyettük Kelly Clarksont lett a legjobb énekesnő, az év felfedezettje az Avenged Fold lett.

Trendváltást jelez az MTV Video Music Awards 25. díjkiosztó ünnepsége, melyet kév év Miami után újra a New York-i Radio City Music Hallban rendeztek meg.

Pink vette át a stafétát

Az év videójáért járó trófeát a Panic! at The Disco együttes kapta. A legjobb férfi énekes James Blunt, a legjobb énekesnő Shakirát és Madonnát megelőzve Kelly Clarksoné lett. A legjobb együttes a The All American Rejects, az év felfedezettje díjat az Avenged Fold kapta.

A pop kategóriában Pink videója, a rockban az AFI, a rhythm and bluesban Beyoncé lett a nyertes, megelőzve Mariah Careyt, Mary J. Blige-t, valamint Jamie Foxx és Ludacris kettősét. A rapperek közül Chamillionaire-t választották. A hip-hop legjobb videóját a Black Eyed Peas együttes, a dance kategória legjobbját (többek között Shakirát megelőzve) a Pussycat Dolls együttes készítette.

Shakira megúszta

A csalódottak között volt Madonna is, akinek négyszeres jelölés ellenére sem jutott díj. Az első lemezes Paris Hilton énekesnő hoppon maradt, akárcsak a szintén többszörösen jelölt Christina Aguilera.

A hétszeres jelölt Shakira megúszta a megszégyenülést, ő a legjobb koreográfiáért, az ugyanennyi jelöléssel induló Red Hot Chili Peppers a művészi rendezésért, a Gnarls Barkley pedig a legjobb rendezésért és vágásért, James Blunt videója pedig a legjobb fényképezésért kapott díjat. A legjobb speciális effektekért Missy Elliott videója kapott elismerést. A nézők a Fallout Boy produkcióját tartották a legjobbnak.

Six vagyok és

A díjátadót egy kisebb közjáték zavarta meg - írja a BBC. Egy férfi a közönség soraiból felugrott a színpadra, amikor a Panic! at the Disco tagjai át akarták venni az év videója díjat. Kikapta a mikrofont az együttes egyik tagjának a kezéből és azt mondta: "Six vagyok és az MTV sose adott nekem saját műsort". A férfi megpróbálta, de nem tudta elvenni a díjat az azt átadni készülő Jennifer Lopeztől, mert a biztonságiak kivezették.

A Video Music Awardst többórás gála kíséretében adták át. A fellépők között volt Shakira, Beyoncé, Justin Timberlake, Christina Aguilera, Ludacris, és a Panic! At The Disco együttes. Az est házigazdája Jack Black komikus színész volt. A díjátadót az előzetes számítások szerint közel másfél milliárd ember láthatja felvételről szombat este.