Megtámadták az Oasist a színpadon

2008.09.09. 09:42
Noel Gallaghert, az Oasis kettes számú frontemberét az együttes hétvégi torontói koncertjén megtámadta egy, a nézőtérről a színpadra behatoló személy. Az énekes-gitáros elesett, rázuhant az egyik hangfalra, s valószínűleg eltört a bordája. Gallaghert kórházba szállították.

A brit rockzenésznek valószínűleg ínszalagszakadása is van a bordatörése mellett - áll a zenekar honlapján. A torontói fesztiválon történt incidens következtében valószínűleg elmarad az együttes keddre meghirdetett koncertje az Ontario állambeli Londonban. Az Oasis észak-amerikai turnéja eredetileg pénteken fejeződött volna be New Yorkban.

A negyven esztendős Gallagher a Morning Gloryt adta elő a 25 ezer fős közönség előtt, amikor egy harminc év körüli férfi hátulról a színpadon földre lökte. A támadót a biztonsági őrök leteperték, s őrizetbe vették. Liam Gallaghert, az Oasis énekesét meg lefogták, hogy nehogy bátyja támadójára vesse magát.

A támadás után az Oasis levonult a színpadról, majd öt perc elteltével - Noel nélkül - a Wonderwall című szám előadásával folytatta a fellépést. Több mint 50 millió eladott CD-vel az Oasis az egyik legsikeresebb brit rockbanda.