Nem Buena Vista-koncert lesz a Pecsában

2002.06.21. 13:52
A kevésbé óvatos rajongókat némi csalódás érheti a keddi koncerten: bár a plakátokon, a jegyeken és a szóróanyagokon szerepel a Buena Vista Social Club neve - sőt leginkább az -, mégsem a legendás kubai együttes jön Budapestre, csak egy alapító tagja: Eliades Ochoa.
Inkriminált marketing 1.
A marketing sikerét, ugyanakkor a módszer megkérdőjelezhető etikáját jelzi, hogy a keddi, a Petőfi Csarnokba meghordetett Eliades Ochoa-koncert a köztudatba a Buena Vista Social Club látogatásaként került be. Az Index figyelmét egy felháborodott olvasó hívta fel arra, hogy a hirdetések megtévesztők lehetnek, amennyiben az apró betűs és spanyol nyelvű szöveget nem elég figyelmesen böngészi a kubai muzsikára szomjazó közönség.

Hozzájárulhat a félreértéshez, hogy a Ticket Express irodáiban a Buena Vistára jegyet igénylő vásárlóknak szó nélkül kiadják az Ochoa-koncert jegyeit; anélkül, hogy a nyilvánvaló tévedésre felhívnák figyelmét. A jegyért egyébként hatezer forintot kell fizetni.

A Ticket Express illetékese az Index kérdésére elmondta: Eliades Ochoa neve szerepel a marketinganyagokon, azok figyelmetlen olvasásáért a vásárlót terheli a felelősség. Megtudtuk azt is, hogy Ochoa, illetve a koncertjét szervező Prolog Kft. jogszerűen használja a Buena Vista nevet, még akkor is, ha a megnevezett együttesnek csak egy (volt) tagja lép fel a szombati koncerten.

Értesüléseink szerint nem minden szórólapon tüntetik fel a fellépő nevét.

Inkriminált marketing 2.