Kurvák farvizén futnának be a kereszténydemokraták

2006.02.28. 12:12
Dühödt kereszténydemokrata tiltakozás követte egy budapesti diszkó jelmezes táncmulatságát. A médiafigyelemre vágyó vallásos fiatalok belekeverték Mohamedet és a leszbikusokat is. A szervezők értetlenkednek.
#alt#
Forrás: E-klub.hu

"A papi nőtlenség és a vallásos élet képviselőinek nevetségessé tételét célozza", ráadásul "minket keresztényeket személyes hitünkben súlyosan sért", hogy az E-Klub Papok - Kurvák Party címmel hirdetett bulit, állítja az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség keddi közleménye. A médiaérzékeny keresztények Mohamedet és egy "Lesbi show"-t is felsorakoztatnak a dühös hangú irományban, amiben sajnos nincsenek képek.

A közlemény, illetve az E-Klub honlapjának tanulmányozása után arra meglepő következtetésre jutottunk, hogy a parti négy napja lefutott, vagyis az érzékeny vallásos ifjak aktus után tiltakoznak.

#alt#
Forrás: E-klub.hu

A helyszínen nem volt semmiféle tiltakozás, a kereszténydemokraták csak hírverést akartak maguknak - mondta az Indexnek a diszkó neve elhallgatását kérő vezetője. Emaileket viszont jó sokat küldözgettek, méghozzá ugyanazt a szöveget rengetegszer, bár egy állítólagos egyetemi tanár hozzábiggyesztett egy állítólagos Bajcsy--Zsilinszky Endre-idézetet arról, hogy van, akit a bakancs orrával kell móresre tanítani.

A partiszervező állítja, hogy eszükben sem volt a vallásellenesség: a papok-kurvák koncepciót a Bridget Jones naplója című megabestsellerből vették. A filmváltozatban is szerepel az a vicces jelenet, amikor Bridget Jonest meghívják egy kerti papok-kurvák partira, aztán csak neki nem szólnak, hogy a dolog le van fújva, így nyuszifarkas jelmezben érkezik meg a decens eseményre.

#alt#
Forrás: E-klub.hu

"Semmi ellen nem tiltakoztunk, egyszerűen untuk a szokásos farsangi bulikat, amilyenből már csináltunk ezret" - szögezte le a diszkós. "A gimiben török pasának öltöztem, ami nem volt iszlámellenes gesztus", tette hozzá. A szeletelésipari szakember utalt arra is, hogy a megjelent fiúk általában kölcsönzőből szerezték be a csuhát, ami arra utal, hogy a papjelmez megszokott dolog farsang táján. "A csajok egyszerűbben meg tudták oldani", jegyezte meg később. Az E-Klub weboldalának fotóin a fiúk között felfedeztük Sebeők "Ma is benne vagyok a tévében" János valóságsó-filozófust.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közleménye:

A keresztény értékeket méltán sérti, hogy a E-Klub 2006. február 24-re "Papok - Kurvák Party" címmel hirdetett bulit. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy vallási szimbólumokból gúnyt űzzenek, nevetségessé tegyék, megszégyenítsék. Legyen szó akár papi öltözetről, akár Mohamed karikatúráról. Az IKSZ a nagyböjt során fokozott figyelemmel fogja kísérni a klubok nyilvános hirdetéseit Az IKSZ a nagyböjt során fokozott figyelemmel fogja kísérni a klubok nyilvános hirdetéseit Barátilag is minimum szerencsétlen félnótásoknak nevezhetők az E-Klub marketinggurui, akik már nem tudják egyéb módon felhívni magukra a figyelmet, csak úgy, ha másokba rúgnak bele - nehezen gyógyuló sérülést okozva. A keresztény értékeket méltán sérti ugyanis, hogy a Klub 2006. február 24-re "Papok - Kurvák Party" címmel hirdetett bulit. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget (IKSZ) általában nem foglalkoztatja, hogy milyen események vannak egyes klubokban. Ifjúsági szervezet lévén természetesnek tartjuk, ha a fiatalok különböző bulikba járnak szórakozni. Úgy érezzük azonban, hogy ez az esemény már a jó ízlés határain túl van. A party egyértelműen a papi nőtlenség és a vallásos élet képviselőinek nevetségessé tételét célozza, mely minket, keresztényeket személyes hitünkben súlyosan sért. A papi hivatás nem egy állás, nem egy munkahely - hanem minden vallásban Isten földi képviseletét ellátó szolgálat. Papok minden vallásban vannak, ezért a keresztények mellett szinte minden más vallást is megsértenek az E-Klub szervezői. Nem tartjuk elfogadhatónak, hogy vallási szimbólumokból gúnyt űzzenek, nevetségessé tegyék, megszégyenítsék. Legyen szó akár papi öltözetről, akár Mohamed karikatúráról. A véleménynyilvánítás szabadsága nem terjedhet ki erre az esetre. Ez több mint meghökkentő: egyszerűen mélységesen sértő magatartás. Nem először lő túl a célon az E-Klub. Korábban képes plakáttal hirdette az utcán "Lesbi show" nevű rendezvényét, amelynek ügyében a Budapest V. kerületi szabálysértési hatóság be is azonosította a szórakozóhely felelős munkatársát, és közerkölcs megsértése miatt jogerősen figyelmeztetésben részesítette. Az IKSZ internetes aktivistái már e-mailekben tiltakoztak a szervezőknél, de utóbbiak csak kommentár nélkül feltették a levelet a honlapra, bocsánatkérés vagy egyéb nem történt. Ezúton kérjük az E-Klub vezetését, hogy adjon elégtételt és jelentse be: többé nem szervez "Papok - Kurvák Party"-t - valamint más, a hívőket sértő bulit sem. Ezen felül követeljük, hogy a vallásos érzületükben megsértett emberektől nyilvánosan (honlapjukon és közleményben) kérjenek bocsánatot. Amennyiben ez nem történik meg, a klub együttműködő partnereit, támogatóit fogjuk megkérni, hogy függesszék fel gazdasági kapcsolataikat a keresztényeket konokul kigúnyoló céggel. Az IKSZ a holnap kezdődő nagyböjt során fokozott figyelemmel fogja kísérni a klubok nyilvános hirdetéseit, s a következő hasonló esetben jogi eszközt vesz igénybe.

Budapest, 2006. húshagyó kedd dr. Rétvári Bence