Budapest Parádé: 300 DJ, 50 kamion

2002.08.23. 12:34
Idén harmadszor rendezik meg a Budapest Parádét, a budapesti fesztiválsorozat nagyszabású záróeseményét. A tavaly félmillió látogatót számláló rendezvény augusztus 24-én, szombaton 14 órakor indul az Andrássy útról, a központi ünnepség pedig a Hősök tere és a Felvonulási tér 50 pontján zajlik. Félszáz mozgó kamionszínpadon közel 300 dj és zenekar mutatkozik be, közöttük igazi világsztárok. A Budapest Parádét közel negyven helyen "afterparty" zárja, a hivatalos záróesemény a Népstadion kertben, az ország legnagyobb fedett csarnokaiban rendezett Budapest Parádé Bónusz.
Közel száz jelentkező közül választotta ki a Budapest Parádé szervező csapata azt az 50-et, akik az idei esemény főszereplőiként vonulnak fel. A pályázati kiírásnak megfelelően klubok, lemezkiadók, nyomtatott és elektronikus médiumok, baráti társaságok adták be jelentkezésüket. A mozgó színpadokon idén közel 300 dj és zenekar fordul meg, közöttük igazi világsztárok.

A szervező Sziget Szervezőiroda az idei évben 1,5 millió forintos alapot hozott létre, amelyből a non profit jellegű, ugyanakkor a Budapest Parádén bemutatásra érdemes szervezetek részvételét támogatta.

Délután 2-kor az Andrássy út elejéről indul a felvonulás, amely az Oktogon és a Kodály körönd érintésével a Hősök terén és a Felvonulási téren "köt ki". A Fővárosi Önkormányzattal folytatott egyeztetés értelmében a Dózsa György út felújításának újabb etapja csak 2 nappal az esemény után indul, így a munkálatok nem zavarják a bulizó fiatalokat. A Budapest Parádét este 10 órakor tűzijáték zárja, a Hősök terén pedig fényshow lesz, amelyhez a "space-cannon" elnevezésű, nagyteljesítményű lámpaparkot erre az alkalomra Németországból szállítják a szervezők. A Batman című film alapján "Batman-lámpaként" ismertté vált, összesen 10 db fényeszköz este 8-tól varázsol még hangulatosabb látványt a központi eseményre. A zárórát követően a város szinte valamennyi klubjában afterpartival várják vendégeiket a Budapest Parádén résztvevők. A legnagyobb utóbulinak, a "hivatalos" afterpartinak a "Budapest Parádé Bónusz" -nak a Népstadion kertben az SAP Csarnok, a Körcsarnok és a köztes területen felállított színpadok adnak otthont.

A rendezvény ideje alatt néhány BKV járat az eredeti menetrendtől eltérő útvonalon közlekedik. Az utazóközönség forgalmának minél kisebb fennakadása érdekében a 74-es, 75-ös, 79-es trolibuszokat autóbusszal pótolják és a Millenniumi Földalatti járatait a rendezvény ideje alatt sűrítik. Javasolt a nagykörút és a Bajcsy Zsilinszky út elkerülése 13-22 óra között, itt ugyanis csak szakaszosan oldható meg a keresztirányú forgalom átengedése. A tömegközlekedést érintő módosítások költségeit a szervező cég vállalta magára.

Kamionok a 2002-es Budapest parádén
96,4 Roxy Rádió
Árkádia Diszkó - Vilma Karaoke Team
Bank Dance Hall
Bee
Bomba!
Bravo
Capella Cafe
Club Figueras
Coka Club Design
Colorado Disco - Rádió Győr
Crossroads Records - Magyar Narancs Reggae
Dance Tuning
Danubius Rádió
Dreher Soundmachine
E-klub
Est
Esztán Earth Act
Fanta Narancs Light
Freee Magazin - Flört
Global Underground
Golden Paradise
Goldhand Promotion
HipHop Zona
Hyperspace
Hypnose-Party
IM - Scooby Doo
Jim Beam - Wan2 - Sziget.hu
Joy / CKM
Jungle Beat
Juventus Rádió
Limo Cafe
Mai Nap
Mecca Individualz
Monoid Truck
Mouseoleum
NLG - Mustang
Partysan
Pulsar vs. Virus
Rádió 1
Radió Deejay
Red Devils
Stigma - Tech
Third Generation
Tv2 - Big Brother
Új Vár Klub
Univerzoom
VIVA+
VOLT Fesztivál - Tilos a Jazz - Cha Cha Cha