Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Mégsem lesz Domingo-koncert Pavarotti helyett

2006.07.28. 13:31
Pavarotti biztató egészségi állapotáról szóló nyilatkozata miatt elmarad a helyette meghirdetett budapesti Placido Domingo-koncert.

Bár csütörtökön még arról írtunk, hogy Luciano Pavarotti betegsége miatt az eredeti koncert időpontjánál öt nappal később, augusztus 24-én Placido Domingo és Rolando Villazón lépnek fel a Puskás Ferenc Stadionban. A szervező Megakoncert 2006 azonban a Népszabadság pénteki számában megjelentett egy közleményt, mely szerint ez a koncert is elmarad.

A közönség Pavarottit akarta

Magoni Zsolt, a Megakoncert 2006 munkatársa az Indexnek elmondta, mivel a tenorkirály azt nyilatkozta a La Stampa olasz újságnak, hogy jövőre szeretné befejezni a turnét, így nincs ok arra, hogy egy másik produkcióval kiváltsák a koncertet. "Az emberek elkezdték visszaváltani a jegyeket, mert ők Pavarottit akarták megnézni".

A másik ok, hogy egy hónap alatt lehetetlen lett volna rendesen meghirdetni a Domingo koncertet. Mint a koncertszervező elmondta, a Pavarotti koncertet már decemberben elkezdték reklámozni és februártól árusították a jegyeket. "A kialakult helyzetet és Pavarotti nyilatkoztatát látva Domingo menedzserével együtt úgy határoztunk, hogy a koncertet elcsúsztatjuk jövőre, így ez a hármas is megkaphatja azt a profi szervezést, amire szükség van egy sikeres fellépéshez"- jelentette ki Magoni.

Mint ismert, Pavarottinál két héttel ezelőtt a hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, de már jól van, és New York-i otthonában lábadozik. A 71 éves tenor azt nyilatkozta, hogy ideje sem volt megijedni, mert amint kiderült a betegsége, rögtön megoperálták. A negyven koncertből álló búcsúturnét, aminek egyik állomása Budapest, jövőre meg szeretné tartani, de csak akkor, ha az orvosai engedik.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.