Mégsem lesz Domingo-koncert Pavarotti helyett

2006.07.28. 13:31
Pavarotti biztató egészségi állapotáról szóló nyilatkozata miatt elmarad a helyette meghirdetett budapesti Placido Domingo-koncert.

Bár csütörtökön még arról írtunk, hogy Luciano Pavarotti betegsége miatt az eredeti koncert időpontjánál öt nappal később, augusztus 24-én Placido Domingo és Rolando Villazón lépnek fel a Puskás Ferenc Stadionban. A szervező Megakoncert 2006 azonban a Népszabadság pénteki számában megjelentett egy közleményt, mely szerint ez a koncert is elmarad.

A közönség Pavarottit akarta

Magoni Zsolt, a Megakoncert 2006 munkatársa az Indexnek elmondta, mivel a tenorkirály azt nyilatkozta a La Stampa olasz újságnak, hogy jövőre szeretné befejezni a turnét, így nincs ok arra, hogy egy másik produkcióval kiváltsák a koncertet. "Az emberek elkezdték visszaváltani a jegyeket, mert ők Pavarottit akarták megnézni".

A másik ok, hogy egy hónap alatt lehetetlen lett volna rendesen meghirdetni a Domingo koncertet. Mint a koncertszervező elmondta, a Pavarotti koncertet már decemberben elkezdték reklámozni és februártól árusították a jegyeket. "A kialakult helyzetet és Pavarotti nyilatkoztatát látva Domingo menedzserével együtt úgy határoztunk, hogy a koncertet elcsúsztatjuk jövőre, így ez a hármas is megkaphatja azt a profi szervezést, amire szükség van egy sikeres fellépéshez"- jelentette ki Magoni.

Mint ismert, Pavarottinál két héttel ezelőtt a hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak, de már jól van, és New York-i otthonában lábadozik. A 71 éves tenor azt nyilatkozta, hogy ideje sem volt megijedni, mert amint kiderült a betegsége, rögtön megoperálták. A negyven koncertből álló búcsúturnét, aminek egyik állomása Budapest, jövőre meg szeretné tartani, de csak akkor, ha az orvosai engedik.