Orsolya
7 °C
10 °C

Prokofjevet ad elő Clinton és Gorbacsov

2003.02.06. 12:32
A volt amerikai és volt szovjet elnök Sophia Loren és hangrögzítő eszközök segítségével Szergej Prokofjev Péter és a Farkas című zenés meséjéhez kölcsönzik hangjukat.
Az exelnökök az orosz nemzeti opera felújított és kiegészített előadásába szállnak be a veterán filmszínésznő közreműködésével. A darabot, amelyben az egykori atomkofferosok felvételről szólalnak meg, a Grammy-díjas Kent Nagano karmester vezényli.

"Olyan egykori politikusokat választottunk, akik kiválóan kommunikálnak - magyarázta Nagano."

A farkas problémái

Clinton és Gorbacsov
Van-e élet a hatalom után?
Prokofjev mesedarabját az iskolák előszeretettel használják arra, hogy a gyerekeknek bemutassák a szimfónikus zenekar hangszereit. Clinton és Gorbacsov emellett egy új darab, A Farkas és Péter mesélőiként is bevetik magukat. Az új mese, ahogy a címe is mutatja, a farkas szemszögéből jeleníti meg a történetet.

"... az erdőben van, de az erdő eltűnik, mert a városiasodás miatt kivágják a fákat... és meglátjuk, hogy miért olyan elkeseredett a farkas - magyarázza Nagano."

Környezetvédelem és AIDS

Mihail Gorbacsov különösen örült a folytatás környezettudatos felhangjainak. Közölte: gázsiját felajánlja a nemzetközi zöld kereszt környezetvédő szervezetnek. Bill Clinton saját fellépti díját a nemzetközi AIDS trösztnek ajándékozza.

Loren és Clinton tavaly decemberben, Genfben vették fel részüket, míg Gorbacsov jövő hétfőn mondja fel szövegét, angolul.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.