2024. június 21. 15:00
Szlovákia
Ukrajna
Düsseldorf Arena II. forduló
2024. június 21. 18:00
Lengyelország
Ausztria
Olympiastadion II. forduló
2024. június 21. 21:00
Hollandia
Franciaország

8000 évre tervezik a Pókember-musicalt

2008.10.09. 10:16
Minden idők legdrágább színházi produkciója lesz a Pókemberből készülő musical, hacsak meg nem fékezi valaki a rendezőt, a Frida című filmért Oscarra jelölt Julie Taymort. A pénz java fizetésekre kell.

40 millió dollárosra duzzadt a Pókember-musical költségvetése, ami ezzel minden idők legdrágább színházi produkciója lesz, írja a New York Post. Az előadást Julie Taymor rendezi, akit a Frida című filmjéért Oscarra jelöltek, és Az oroszlánkirály 97-es musicalverziójáért két Tony-díjat kapott.

Ha a költségeket sikerülne is letornázni 35 millióra, és ehhez még hozzávesszük, hogy az előadások további heti egymillió dollárt visznek el, a darabnak nyolcezer évig kellene futnia a Broadway-n, hogy csak az árát visszahozza, számította ki a cikket jegyző Michael Riedel. A szerző különben a Broadway ismert színikritikusa és botrányhőse, aki a 2005-ös ShowBusiness: The Road to Broadway című fesztiváldíjas dokumentumfilmben is szerepelt.

Már az Oroszlánkirály is 25 millió volt

A Pókember-musical zenéjét Bono szerzi, de a költségeket elsősorban nem ez, hanem a fizetések emelték meg. Tervezőből például rengeteget felvettek: „A programfüzetben tizennyolc oldalt töltenek ki a dizájnerek életrajzai” - nyilatkozta egy név nélküli forrás. A kosztümök és a díszlet mellett például a harcjelenetekért, a filmbejátszásokért, a légi látványért és a vetítésért is külön ember felel.

Színházi források a Disney-t hibáztatják azért, hogy a rendezőnő most ennyire elengedte magát. „Egész életében bábokkal dolgozott, mert soha nem kapott sok pénzt. De aztán jött a Disney, akik 25 milliót adtak neki Az oroszlánkirályra” - mondta a lapnak egy bennfentes.