Lelőtték Eminem esküvői tanúját

2006.04.12. 10:46
Egy detroiti klub előtti tűzharcban meghalt Proof, Eminem egyik legközelebbi barátja, aki az esküvői tanúja is volt. Proof már a második D12-tag, aki pár hónapon belül lövöldözésbe keveredik.

Egy detroiti külvárosi klub előtt kitört tűzharcban kedden lelőtték Proofot, a D12 együttes tagját. A 31 éves Proof, eredeti nevén Deshaun Holton, Eminem egyik legközelebbi barátjának számított, gyakran szerepeltek együtt, Proof volt Eminem esküvői tanúja is. A kedd esti lövöldözésben egy másik férfi is életveszélyesen megsérült, írja az MTV.com.

Proof a második

A CCC Club nevű szórakozóhely azon az Eight Mile (Nyolc mérföld) nevű úton van, amely Eminem 2002-es, nagy sikerű filmjének címe és fő helyszíne. Proof maga is szerepelt az alkotásban, és több közös videoklipet is készítettek. A sors iróniája, hogy Eminem Like Toy Soldiers című klipjében Eminem egy kórház halljában várakozik, miközben az orvosok próbálják Proofot újraéleszteni, a klip második részében a fehér rapper már barátja temetésére megy.

Proof már a második rapper Eminem köréből, aki rövid időn belül lövöldözésbe keveredik. Decemberben Obie Trice-t lőtték le ugyancsak Detroitban, autóvezetés közben. Obie-t fejbe lőtték, de azóta felépült a sérülésből.

Tom Wolfe-rajongó volt

A D12 2001-ben jelentette meg első albumát, a Devil's Night-ot, amely négymillió példányban kelt el. Legutóbbi albumukat 2004-ben adták ki D12 World címmel.

Proofnak tavaly volt egy szólólemeze is Searchin' For Jerry García címmel a Grateful Dead énekes-gitárosa halálának tizedik évfordulójára, és készült egy középlemeze is, az Electric Coolaid: Acid Testing, amelynek címe Tom Wolfe-nak 1968-ban megjelent, az LSD-vel és más tudattágítókkal folytatott kísérletekről szóló könyvére utal.