Amerika legújabb sztárja megmenekült

2002.05.03. 12:32
Partraszállásakor virágkoszorúval fogadták, a hírműsorok verekednek érte, Jay Leno pedig vendégnek hívná meg esti talk-showjába az amerikai média legújabb felfedezettjét, egy kétéves keverék kutyát.
Csütörtökön partot ért Forgea, a barna-fehér terrier, akit még április 2-án hagytak a hawaii Honolulu partjainál balesetet szenvedett üzemanyag szállító tankeren - jelentette a CNN. Forgeat véletlenül felejtették a szerencsétlenül járt Insiko 1907 tanker fedélzetén, amikor gazdáját tíz másik emberrel együtt fedélzetére vette a Norwegian Star nevű hajó. Az indonéziai tankeren tűz ütött ki: egy ember életét vesztette.

A Jay Leno show sztárja: egy terrier

A hawaii humán társaság összesen 48000 dollárt költött a kutya megmentésére. Az ebet vörös virágkoszorúkkal fogadták a parton. Forgea, aki a tankeren töltötte egész életét, pillanatnyilag jó egészségnek örvend. A legnézettebb amerikai talk-show házigazdája, Jay Leno szeretné a kutyát Los Angelesbe vitetni, hogy késő esti műsorában szerepeljen. Emellett a fontosabb hírműsorok is stúdiójukba szeretnék invitálni a szerencsés ebet.

A sanyarú négy hónap

Az állam törvényei szerint a négylábú kedvencnek 120 napot kell karanténban töltenie, és csak utána adható ki gazdájának, vagy egy örökbefogadónak. A tajvani gazda szerint az eb neve "Hokdzsit"-nak ejtendő, ami nyelvükön boldogságot és jó szerencsét jelent. A tervek szerint a jelenlegi tulaj Honoluluban élő barátja adoptálja a kutyát.