A Stones körbelövi Magyarországot, Clapton először jön

2005.11.30. 11:23
Clapton új lemezének turnéjával először játszik Budapesten, a Rolling Stonesért viszont Bécsig vagy Zágrábig kell menni.
#alt#
Nem jönnek

Jövő nyáron két amerikai szupersztár is a környékre látogat: Eric Clapton Budapestet is bevette a turnéprogramjába, a Rolling Stones viszont ezúttal kihagyja Magyarországot. (A zenekar 1995-ben már fellépett nálunk, a Népstadionban.)

A szervezés magyar

A Rolling Stones harminc európai koncertet ad új lemeze, a Bigger Bang turnéján, a magyar rajongók számára legkönyebben elérhető helyszínek Brno (június 16.), Bécs (június 20.), Belgrád (július 2.) vagy Zágráb (július 6.) lesz. A Multimedia Concerts és a Multimedia International az európai turné négy városában szervezi a Rolling Stones koncertjét helyi testvércégeivel: Varsóban, a Bemowo reptéren, Brnóban, a nemzetközi vásár területén, Zágrábban a Maximir Stadionban, illetve Athénban, az Olimpiai Stadionban.

A zágrábi koncertet teljes egészében a budapesti Multimedia Concerts Kft. szervezi, ezért erre az eseményre a jegyek terjesztése itthon ugyanúgy folyik majd, mint bármely más, általuk szervezett koncertnél. Az itthon vásárolt jegyeken nem lesz pluszköltség, ugyanannyiért lehet majd megvenni őket, mint a koncert helyszínén. A zágrábi jegyek árusítása a koncertszervező közleménye szerint hamarosan elkezdődik.

Öt év után új lemez

#alt#
Jön

Eric Clapton viszont júliusban először jön Magyarországra, ő július 18-án a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A jegyeket már árulják, 9900-tól 19 000 forintig lehet ülőhelyeket vásárolni, az állóhely 12 900 forintba kerül.

Clapton csaknem öt év után most jelentkezett új anyaggal, a Back Home című albummal, amin a saját számok mellett George Harrison (Love Comes To Everyone) és a Spinners (Love Don't Love Nobody) egy-egy száma, illetve Stevie Wonder és Syretta Wright I'm Going Left című dalának feldolgozása is szerepel.