Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

Keanu Reeves milliomossá teszi munkatársait

2003.06.04. 12:12
Tizennyolcmilliárd forintnyi dollárt osztott szét a Mátrix-stáb tagjai közt a nagylelkű filmsztár.
Keanu Reeves, a Mátrix sztárja több millió dollárt adományozott filmes munkatársainak - értesült a brit Hello! magazin. A 38 esztendős filmszínész hálája jeléül nyolcvanmillió dollárt osztott ki a jelmezekért felelős csapat és a trükkstáb 29 tagja között. A jó szórakoztatóipari munkásemberek egyenként 2 millió 850 ezer dollárt kapnak a nagylelkű filmcsillagtól.

Lepasszolja a jutalékot

Pénze másokat boldogít
Reeves a három részért várhatóan 115 millió dollárt zsebelhet be, mivel szerződése értelmében a gázsin felül 15 százalék járulék is megilleti a nagy sikerű filmtrilógia nyereségéből. Mivel a film a bemutató óta 232 millió dollárt fialt az Egyesült Államokban, és további 250 millió bevételt hozott a világ más országaiban, így a költségek levonása után eddig körülbelül 32 millió dollár jutalék illeti meg a sztárt. A színész bevételei még minden bizonnyal tovább fognak nőni, hiszen még a harmadik hétvégén is 15 és fél millió dollár értékben váltottak rá jegyet az amerikai mozipénztárakban.

Ez a jutalék egyébként igen nagynak számít, hiszen a filmet jegyző Wachkowski testvérek összesen 16 millió dollárt kapnak a két folytatás elkészítéséért, mindezeken felül pedig csupán 5-5 százalékot kapnak fejenként a filmek bruttó bevételéből.

A pénz nem számít

"Nem gondolok a pénzre. Több évszázadig élhetnék abból, amit eddig megkerestem" - fogalmazott a beiruti születésű színész. Reeves már a Mátrix forgatása idején is kimutatta háláját, akkor 6000 dollár értékű Harley Davidsonokat ajándékozott az ausztrál kaszkadőrcsapat tagjainak. A sztár azonban nem csak munkatársait szereti megajándékozni, például amikor nővére leukémiás volt, több millió dollárt adományozott különféle rákkutató intézeteknek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.