Budapestre jön az R.E.M.

2004.09.08. 15:58
Január 22-én európai körútja keretében a Budapest Sportarénában is fellép az amerikai R. E. M. együttes, a világ egyik legjelentősebb alternatív rockzenekara - tájékoztatta az MTI-t a Showtime koncertiroda.
Az együttes hivatalos honlapjának közlése szerint az európai turné január 7-én Lisszabonból indul és Madrid, Barcelona, Marseille, Milánó, Bolzano, Ljubljana, Zágráb és Belgrád után érkezik a zenekar Budapestre. A turné ezután Prágában, Rigában, Tallinnban, Szentpéterváron, Párizsban és Bécsben folytatódik. E koncerthelyszínek közül több városban még nem koncertezett az együttes.

A budapesti koncertre előreláthatólag szeptember 13-án kezdik árusítani a jegyeket - derült ki a honlap ismertetéséből. Ezt a Showtime munkatársa azzal egészítette ki, hogy az iroda is ekkorra tervezi a jegyek árusításának megkezdését..

Az R. E. M. - Peter Buck, Mike Mills és Michael Stipe - jelenleg is Európában időzik, az október 4-én megjelenő 'Around The Sun' című album, valamint a jövő évi turné promóciós körútján.

Szavazz a változásra!

Az együttes a jövő hónapban csatlakozik a Vote For Change (Szavazz a változásra) címet viselő turnéhoz Bruce Springsteen vendégeként. A koncerteken olyan művészek lépnek fel, mint Dave Mathews, Jackson Browne vagy a Dixie Chicks együttes A turné célja, hogy az amerikaiakat a november 2-i elnökválasztáson szavazásra buzdítsák és arra ösztönözzék őket, hogy a változásra voksoljanak

Az R. E. M.. október 13-án kezdődik a Los Angelesi Greek Theatre-ban kezdi amerikai turnéját, amely november 27-én fejeződik be.,

Az Around The Sun az R. E. M. tizenharmadik stúdióalbuma, és akárcsak az utóbbi évek lemezeit, ezt is a Warner kiadó jelenteti meg. Vezette a brit albumlistát és aranylemez lett - több más korongjukhoz hasonlóan. A tavaly októberben megjelent In Time: The Best of R. E. M. 1988-2003 című válogatáslemezükből, amelyre két új szám is került, több mint 4 millió példányt adtak el világszerte. A Rolling Stone rockmagazin által összeállított minden idők legjobb 500 albuma között három R. E. M.-lemez található.