Újra összeáll Simon és Garfunkel

2003.09.10. 12:22
Harminchárom évvel szétválásuk után ismét együtt támadja a könnycsatornákat a szólóban is megasztár Paul Simon és Art Garfunkel. A popduó a közben eltelt évtizedek alatt néhányszor már zenélt együtt és félmilliós koncertet adtak a Central Parkban.
A Grammy-díjátadó ünnepség miatt kezdett ismét közös munkába Simon és Garfunkel, mivel a februári gálán előadták a The Sound of Silence című egykori megaslágerüket. Ám a lendület egészen egy koncertturnéig repítette őket. "Mivel úgy 10-12 évenként szoktunk turnéra indulni, azt hiszem, ez lesz az utolsó ilyen alkalom" - mondta Simon egy sajtótájékoztatón.

Sokan a zöldben

A zenészek 1970-ben, az egyébként sikeres Bridge Over Troubled Water című lemez megjelenése után váltak szét. Az érzékeny lelkű elsős gimnazisták örök kedvencei legközelebb 5 évvel később hallattak magukról, amikor egy kislemezt adtak ki. '81-ben tartották híres New York-i ingyenes koncertjüket, 500000 rajongó előtt a Central Parkban. Aztán két évvel később adtak néhány koncertet is, hogy legközelebb '93-ban tűnjenek fel néhány előadás erejéig.

A páros - a két fiú 11 éves kora óta ismerte egymást - a hatvanas években meghatározó popjelenségnek számított, olyan slágerekkel, mint a The Boxer, Mrs Robinson, vagy a Scarborough Fair.

A mostani, október közepén induló amerikai turné címe büntető, ráadásul erős Zorán-hatásról árulkodik: Régi barátok.