Börtönbüntetés a Ryan közlegény egyik főszereplőjének

2003.10.29. 14:04
Tom Sizemore-t a maffiaszerepeket játszó színészt hat hónapi börtönbüntetésre ítélték a héten, mert megpofozta Hollywoodi Madamként ismert exbarátnőjét.
A Ryan közlegény megmentése és a Tanúvédelem főszereplőjeként ismert Sizemore-t családon belüli erőszak bűntettével ítélték el. A 39 éves színész barátnőjét, Heidi Fleisst - egy évig tartó viharos kapcsolatuk alatt - arccsonton ütötte egy Beverly Hills-i hotelben.

Tom Sizemore
A börtönbüntetés letöltése januárban kezdődik. Sizemore beismerte, hogy drogfüggőségben szenved, így részt kell vennie egy drogrehabilitációs programon is. Hároméves próbaidőt is kiszabtak a színészre, és - ahogy Adam Sandlernek a Ki nevel a végén? című filmben - dühkitöréseit szabályozó tanácsadásra is járnia kell.

"Égő cigarettát oltott el a testemen, többször a földre lökött. Rettegésben tartott, szakításunk után több mint hetvenszer hívott obszcén ajánlatokkal" - részletezte vallomásában Fleiss, aki maga is ült már börtönben a 90-es években Hollywoodban a hírességek körében üzemeltett callgirl-szolgálat szervezéséért.

Sizemore tagadta az ellene felhozott vádakat, és a tárgyaláson sem tanúskodott. Írt azonban egy levelet a bírónak, amiben azt vallotta, hogy a tárgyalás kijózanította. "Az elmúlt hónapokban, hagytam hogy a belső démonaim eluralkodjanak az életem felett. Meggyőződésem, ha nem lettem volna kábítószer hatása alatt, kontrollálni tudtam volna a viselkedésemet" - írta Sizemore.

Fleiss vallomásában elmondta, hogy azért fordult a rendőrséghez, mert a színész már azzal fenyegetőzött, hogy megöli az öccsét. "Szerettem ezt a férfit, és nagyon jó voltam hozzá, és amit velem tett, az rossz. Úgy szeretnék tenni, mintha sohasem ismertem volna" - nyilatkozta az ítélet után Fleiss az újságíróknak.