Nevelőtisztek voltak a rapper gorillái

2004.07.09. 11:21
Elbocsátottak három nevelőtisztet az Amerikai Egyesült Államokban, azután hogy testőrködésen kapták őket, Snoop Dogg gengszter-rapper közvetlen környezetében.
a hires rapper
Snoop Dogg
Los Angeles büntetésvégrehajtási hivatala azt követően indított vizsgálatot a nevelőtisztek ellen, hogy tavaly júniusban a Fekete Szórakozás Televíziós Díj átadójáról hazafelé igyekvő Snoop Dog menetoszlopát megállították és a rendőrség letartóztatta az előadóművész három állig felfegyverzett testőrét, illetve lefoglalta a késeket, lőszereket és lőfegyvereket.

Fellebbezhetnek

A hivatal szóvivője nem adta ki a nevelőtisztek nevét, csak annyit közölt, hogy mindhárman Snoop Dogg kíséretének tagjai voltak, hasonlóan a negyedikhez, aki éppen betegszabadságát töltötte. A szóvivő nem kívánta részletezni, hogy miért bocsátották el a tiszteket. Elmondta: a törvények szerint tilos lenne olyan munkát vállalniuk, amely "összeegyeztethetetlen vagy összeférhetetlen" kötelességeikkel, hozzátette: harminc napig fellebbezhetnek a döntés ellen.

Tavaly egy iskolakerületi tanács elbocsátott nyolc részmunkaidős iskolai rendőrt, köztük azt a négyet, akik Snoop Dogg testőreként dolgoztak éppen másodállásban, amikor egy ismeretlen rálőtt konvojára 2003 áprilisában.