Letartóztatták Snoop Doggot

2006.11.29. 16:59
Snoop Doggot letartóztatták illegális fegyvertartásért és kábítószer birtoklásáért kedden, miután fellépett a Jay Leno showban, írta az AP. Az amerikai rappernek nem ez volt az első esete a rendőrséggel.

A 35 éves rappert és kíséretének két tagját hat óra körül tartóztatták le a Jay Leno stúdiójánál. A rendőrség korábban kereste már otthonában is, nyilatkozta Kevin Grandlaski őrmester, majd hozzátette, fegyvert és drogot is találtak a rappernél, amit le is foglaltak. "A kocsijában ült, éppen jött ki a stúdióból, amikor a rendőrök megállították" - mondta Snopp Dogg szóvivője, aki reméli, hogy kiengedik a börtönből és eltörlik a vádakat ellene. Snoopnak 60 ezer dolláros óvadékot kell letennie, és szerdán kiengedik. "A legfontosabb cél tegnap az volt, hogy kiszabadítsuk a börtönből. Ma az a legfontosabb, hogy megegyezzünk az ügyben" - mondta a szóvivő.

Fegyverek és drogok


Snoop Doggot 1990-ben tartóztatták le először kokain birtoklásáért, majd 1993-ban illegális fegyvertartásért. 1996-ban gyilkossággal vádolták, mert éppen akkor ölték meg az egyik banda emberét, amikor ő arra járt.

November 2-án Santa Anában próbált fegyverrel felszállni a repülőgépre, majd október 26-án a burbanki repülőtéren tartóztatták le a rappert fegyverviselésért, de csak 35 ezer dollár óvadékért cserébe engedték ki, a szóvivője szerint decemberben megjelenik a tárgyaláson.

Április 26-án Snoop Dogg és kísérői öszetűzésbe kerültek a rendőrséggel a londoni Heathrow repülőtéren, mert nem engedték őket Johannesburgba utazni. A kisebb összetűzésben hét rendőr kisebb sérüléseket szerzett.