Speak, a magyar rapper szombaton adja első koncertjét

2007.08.30. 17:08
Szombat este kiderül, hány rajongója van a valóságban Speaknek, a Hungarian Rappernek, aki klipjének egymillió közeli Youtube-letöltésével mára már igazi hungarikum.

Szombaton tartja első élő koncertjét Speak, a leghíresebb magyar rapper, akinek Stop the war című számát mindenki ismeri, aki valaha látott már internetet. Speak amúgy frenetikus Youtube-sikere óta sem kezdett énekesi karrierbe, még mindig Cipruson pincérkedik, de az RTL Klubnak sikerült három hetes hazalátogatása idejére leszervezni vele egy koncertet.

A koncert ugyan nincs benne a Pesti Estben, mert elfelejtették beletenni, de a szervezők megerősítették, hogy tényleg lesz szeptember 1-én este kilenc órakor Speak-koncert a West Balkánban. A szervezést meglepő módon az RTL Klubnak köszönhetjük, ugyanis a szeptemberben műsorra kerülő XXI. században az internetes kultúra lesz a témakör, ebben pedig Speak kikerülhetetlen figura. Ahogy mondták „Speak lenne a csomagolása az anyagnak”.

A nagy Speak-kísérlet

Ahogy Kiss Norbert szerkesztő szavaiból ki lehetett venni, a szombati Speak-koncert valójában egy kísérlet lesz, a műsor készítői arra kíváncsiak, hogy hogyan működik a valóságban egy interneten sikeres dolog. Hogy vajon eljön-e párszáz ember. Mert Speak, ha kinevetik, ha nem, sikeres a neten. Speak azért is jó erre a kísérletre, mert nem annyira lerágott csont, mint például Uhrin Benedek – fejtette ki a szerkesztő - a tévében például még nem is szerepelt. Arra is kíváncsiak a koncert szervezői, hogy vajon mit fognak gondolni, akik lejönnek: megveregetik a vállát, vagy kinevetik. A XXI. század készítői arra is kíváncsiak, hogy vajon milyen emberek az életben azok, akik tipikusan ehhez az internetes kultúrkörhöz tartoznak, Subbát olvasnak stb. Erre például mi is kíváncsiak vagyunk.

Ha jók lesztek…

Deák Tamás, alias Speak koncertjét úgy hirdetik, hogy „A Hungarian Rapper első rajongói estje és a világ legrövidebb koncertje”. Ez azt jelenti, hogy Speak az eredeti tervek szerint csak azt az egy számát adja elő, a Stop the wart, ami körülbelül három percig fog tartani. A szervezők szerint Speak még két újabb lírai felvételét is el fogja énekelni, ha jó lesz a hangulat. De ha nem lesz olyan a hangulat, nem kap elég bátorítást, akkor nem fogja előadni az új szerzeményeket, amik természetesen szintén a háborúellenes témakörben íródtak.

Speak állítólag rettenetesen izgul, hiszen még sosem lépett fel emberek előtt a zenéjével, és még mindig reméli, hogy az emberek a mondanivalója miatt tartják érdemesnek figyelmükre, nem a furcsa angol kiejtése és a félreérthető szavak miatt.

A koncert szórólapján feltüntették, hogy "featuring Takács Tamás, Varga Miklós, Bebe és Naszi", és Speak el is hívta őket a fellépésre, de hogy a húzónevek valóban megjelennek-e a koncerten, az egyelőre talány.

Megjegyzés: a szórólapon szereplő "világ legrövidebb koncertje" nyilvánvalóan csak szenzációkeltés, vagy az RTL-nél még nem hallottak az őrült japán Masonnáról, akinek minden koncertje maximum pár perces, de abba viszont minden energiáját beleteszi.