A botrányrádiós folytathatja botrányműsorát

2004.06.29. 23:25
Howard Sternt megvédte rádiója, a szólásszabadság és az egyre emelkedő hallgatottsági mutatók miatt.
Kiállt az ellentmondásos New Yorki rádiós műsorvezető, Howard Stern mellett nyilatkozataival eddig kiváró rádiója, az Infinity Broadcasting, számolt be a BBC. A botrányműsorairól nevezetes Sternt azután igyekeztek az egyre szigorodó szabályokkal elnémítani, hogy Janet Jackson mellmutogatós száma fegyvert adott az amerikai média megregulázására vágyók kezébe.

Joel Hollander a lassanként csituló indulatok láttán végül kiállt sztárja mellett: "Száztíz százalékig támogatjuk Howardot, és minden tehetségünket".

Stern meg volt ugyanis győződve arról, hogy napjai az adónál meg vannak számlálva. Egyik fő támogatója, Mel Karmazin ugyanis ebben a hónapban távozott az Infinityt tulajdonló Viacom vezető posztjáról. Stern show-ját hat állomás is törölte műsoráról.

A show hallgatottsági mutatói azonban Howard Sternt támogatták, mivel a három legnagyobb amerikai régióban, New Yorkban, Los Angelesben és Chicagóban január és március közt jelentősen nőtt a hallgatók száma.

Stern annak a véleményének adott hangot, hogy műsorát a konzervatív beállítottságú döntéshozók igyekeznek ellehetetleníteni, miközben a hallgatók kiállnak a szólásszabadság mellett.

Szexuális mccarthyzmus

Mint arról beszámoltunk, nagy amerikai médiacégek már tiltakoztak a kormány trágár beszéd és fedetlen mell ellenes politikája miatt. A húsz csatornát tömörítő csoport az ORTT amerikai megfelelőjének, a Federal Communications Commission-nek (FCC) eljuttatott levelében kérte, hogy a szervezet bírálja felül egyre szigorodó szabályozását, amelyet a szervezetek egyenesen szexuális mccarthyzmusnak neveznek.

A médiacégek képviselője elmondta, hogy egyes rádiók évtizedek óta játszott rock számokat vesznek le a műsorról, a tévékben pedig előfordul, hogy dokumentum jellegű felvételeket vágtak meg, az esetleges problémák elkerülése végett.