Savasszony és a statikus fennség

2006.05.04. 12:00
Nathan Fake és Dinky, a Border Community és a Cocoon kiadók üdvöskéi együtt debütálnak Magyarországon. A rendezvény apropójaként a Stigmatech csapata mutatja be Darmstadt legjobb minimal/electro/house klubját, a Room106-ot. Külön élmény, hogy Nathan Fake saját VJ-jét, Vincent Olivert is bedobja a közösbe, a Room106 klubot pedig Dinky képviseli.

Újabban divat a finom lélek, szentlélek helyett korszellemtől hajbókol a rohamsisakba szúrt árvalányhaj. Nos igen, a klisék sivatagában a szóvicc oázis. Node, stimuláljuk a blokkolt memóriabankot magunkban, majd sugározzuk ki ezáltal szerezve vissza az ott rejtőző információt. Senkinek nem tűnt fel hogy Nathan Fake a James Holdenből szivárgó karácsony? A setét űrbe szivattyúzott - nem akarok érzelmesnek tűnni - szívbemarkoló statikus fennség?

Nathan Fake

Nathan Fake Angliában született, tinédzserkora óta foglalkozik zeneírással, komponálással. Első megjelenése még 2003-ban az Outhouse volt a Border Community kiadónál, azóta is James Holden egyik legkedvesebb pártfogoltja. Most, 23 éves korában már szerte Európában ismert a neve. Debütáló lemeze hivatalosan 2006 márciusában jelent meg, Drowning In A Sea Of Love címmel.

Élő fellépései során laptopot és kontrollert használ, valamint gyakran saját VJ-jével (az előbb említett Vincent Oliver) turnézik. Karrierje során már rengeteg városban fellépett a kontinensen, többek közt Berlinben, Barcelonában, Párizsban és Amszterdamban. Nathan nem dj. Soha nem volt, és valószínűleg soha nem is lesz az.

Diesel-genitáliák, turbó-vaginák

Az ezen való szomorúság merő barokk elmebetegség. Valóban, nincsenek matrózblúz-tetovált lánykák felé mohó képpel araszoló vámpírok - akik kivétel nélkül a szexuális végkimerülés áldozatai lesznek a Daidalosz Klub valamelyik after-flare partiján. Talán a sötétség többszáz mérföldes frontja sem most nyomul előre jurakori rovarok temetőnyi géphullája felett.

Lesz viszont táguló anyagfelhő belsejében szétvetődő cukorkaörvénylés, ha ugyan fénylik valamire a sokadik egyfázisú transzformátor, turbina, konverteregyüttes, dinamó, bódulat. Nathan számainak pszichedelikusnak mondott látványával Vincent Oliver VJ törődik: a zenéhez állítólag tökéletesen illeszkedő képek a pletykák szerint színesek lesznek.

Dinky

Dinky (Alejandra Iglesias) Santiago de Chilében született, zenei és tánckarrierje szorosan egybefonódott pályája elején, az elektronikus tánczenét Berlinben élő nővére ismertette meg vele. Aphex Twin, Kraftwerk, Plastikman, Hell, Väth, Pullen voltak az első inspirációk számára. Chile-be való visszatérése után a helyi techno szcéna egyik meghatározó alakjává nőtte ki magát, mígnem később New York-ba költözött. 2000-ben kezdett saját zenéket írni, melynek eredményeképp leigazolta a Traum, ahol később jó pár megjelenéssel büszkélkedhetett.

A "Sieg über die Sonne"-közeli Dinky hűtőjének plafonjáról felfújt fitnesslabdákra hanyattdöntött leukoplaszttól vicces mozgású mókusok zuhannak, és gurulnak szanaszét.

A Miss Kittinnel való közös turné után, új albuma, a Black Cabaret készítése alatt kellett vízumproblémák miatt elhagynia New Yorkot, és Berlinbe költöznie. Egyik legnagyobb sikere, az Acid In My Fridge 2004-ben jelent meg a Cocoon Recordings-nál, majd a 2005-ös szezonban Dinky lett a Cocoon hivatalos ibizai arca Väth, Kittin és Villalobos társaságában.

* * * * * * *

Az esemény az A38 hajón kerül megrendezésre 2006. május 6-án, szombaton. A külföldi sztárvendégek mellett fellép Dandy (Truesounds), a Stigmatech rezidensei (Ramone, Martin, Jan Oshee) és Isu (Minimalheadz).

Stigmatech presents Room106 @ Budapest

A38 - Petőfi híd, budai oldal
2006. május 6. szombat 22.00-05.00

Nathan Fake live (Border Community - UK)
Látvány: Vincent Oliver (UK)
Dinky (Horizontal | Traum | Cocoon | Room106 - D)
Dandy (www.truesounds.hu - H)
Ramone (Stigmatech - H)
Martin (Stigmatech - H)
Jan Oshee (Stigmatech - H)
Isu (Minimalheadz - H)

Belépő: elővételben 2500 HUF / helyszínen 3500 HUF
Elővételi helyek:
Aktrecords (Bp. V. Múzeum krt. 7., +36-1-266-3080)
Underground Records (Bp. VI. Király u. 54., +36-1-479-1030)