Együtt mutat be lemezt Erik Sumo és a PASO

2005.09.26. 19:54
Dupla lemezbemutató, illetve lemezmegmutató koncert lesz szeptember 30-án, péntek este a budapesti A38 hajón. Erik Sumo és a Pannonia Allstars Ska Orchestra is új albumot hoz ki a napokban, melyeket karöltve tárnak a közönség elé.

#alt#
Erik Sumo nem más, mint Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök énekes-dalszerző-billentyűsének egyik alteregója. Az álnévhalmozó zenész volt már Tristram Shandy úr, Erik Szamovár, Sero Muki, most pedig "sírva vigadó easternhősként" adott ki albumot. A német Pulver Recordsnál megjelenő lemez ugyanis leginkább egy képzeletbeli balkáni westernfilm ("eastern") kísérőzenéje lehetne, amihez a fő inspirációt egy kölcsönkapott NDK gyártású bendzsó szolgáltatta. Erik Sumo maga így jellemzi zenéjét: "van benne westernhős-trombita, reggae, kis jazz, soul, görög buzukizene, francia álsanzon, sok bolond hang és balkáni hangulat".

A My Rocky Mountain című lemez dalainak élő előadásában a dobos Dudás Zsombor, az ütőhangszeren játszó Pápai István, a gitáros Farkas Zoltán, Balahoczky István basszusgitáros-zeneszerző és Kiss Erzsi énekes-zeneszerző segítenek Erik Sumónak, aki billentyűs hangszereken játszik és énekel. A héttagú Erik Sumo Band másik énekesnője Harcsa Veronika, aki a nyár végén csatlakozott a bandához.

Megmutatják

#alt# Az este másik fellépője a Pannonia Allstars Ska Orchestra lesz, akik egy albumméretű demó és egy élő felvétel után most jelentetik meg első hivatalos nagylemezüket az amerikai Megalith Recordsnál. A koncert az ő esetükben a "lemezmegmutató" jelzőt kapta, mert a cédét a külföldi gyártás miatt egyelőre nem lehet megvásárolni, csak előrendelést lehet rá leadni. Viszont a két külföldi közreműködő (Dr.Ring-Ding és King Django) által előadott két szám kivételével élőben bemutatják az összes dalt, ami a Budapest Ska Mood című kiadványon szerepel majd.

Az Erik Sumo Band 21.30-kor, a PASO 23 óra körül lép színpadra, a koncertek után a nagyteremben a PASO soundsystem játszik reggae, dub és skazenéket. A koncertek előtt, közben és után az orrbárban a veszprémi Syrup formáció két tagja: Mesterházy és Pipedome játszanak, itt az elektronikáé lesz a főszerep.