Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Dráguló napijegy és 'hazamenős' hetijegy a Szigeten

2006.04.05. 16:55
Új jegyrendszer lesz az idei Szigeten: akik nem akarnak kint sátrazni, olcsóbban juthatnak heti belépőhöz. A napijegy idén hatezerbe kerül.

Tavaly már hetekkel a Sziget előtt nem lehetett hetijegyet kapni a rendezvényre, és volt olyan nap, hogy a napijegyek is elfogytak. Mivel idén még nagyobb érdeklődés várható, a szervezők úgy döntöttek, hogy a kiadható 25 ezer, hagyományos – "ottalvós-sátrazós" – hetijegy mellé további 15 ezer, olcsóbb – "hazamenős-nem sátrazós" – hetijegyet is kiadnak.

A napijegy idén 6000 forintba kerül. A hagyományos, sátrazós hetijegy elővételben május elejétől június 15-ig négy napijegy árába, azaz 24 000 forintba kerül majd. Június 16-tól öt napijegy ára, azaz 30 000 forint lesz a heti beugró. Ez az ár azonban a bejáratnál – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – a Sziget kezdetével már nem emelkedik.

Kevesebb napijegy

Azok, akik nem a Sziget területén oldják meg a szállásukat, de élnének a hetijegy adta kedvezménnyel, idén először "hazamenős", azaz nem sátrazós hetijegyet vásárolhatnak. Ezt olcsóbban, elővételben június 15-ig 20 000 forintért, utána 25 000 forintért lehet majd megvenni. Mindkét típusú jegy személyhez kötött, a "hazamenős" jeggyel sátrat nem lehet behozni, tehát sem sátrazási lehetőség, sem a kempingszolgáltatás nem jár hozzá.

Miután idén a szervezők a tavalyinál több, összesen 40 ezer hetijegyet adnak ki, és a napi 65 ezer fős befogadóképesség nem változott, a naponta kiadható napijegyek száma – a tavalyi 40 ezer helyett – idén csak 25 ezer lesz. Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy 25 ezer napijegy már több Sziget-napon is elkelt, így a napi belépőt is érdemes lesz elővételben megváltani.

A tavalyi Szigeten az elővételes hetijegy június 15-ig 20 000 forintba, utána 25 000 forintba került, a helyszínen 30 000-ért lehetett hetijegyet venni. A napijegy 5000 forintba került.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!