Morcheeba, Basement Jaxx és Franz Ferdinand a Szigeten

2005.06.14. 16:43
Aláírta szerződését az underground Skinny Puppy és a tavaly is fellépő Basement Jaxx, akikkel véglegessé vált a Sziget nagyszínpadának programja.
Véglegessé vált az idei Sziget fesztivál nagyszínpadának programja. A nulladik napon az Illés zenekar játszik különböző gitárokon. A Sziget nyitónapján, szerdán a nagyszínpadon a spanyol Ska P kezdi a programot, utánuk a Morcheeba lép fel, új énekesnőjükkel. Az estét a Quimby készíti elő, a borongós dalok után minden bizonnyal kirobbanónak fog tűnni a dancehallban utazó, jamaikai Sean Paul.

Másnap a T.O.K énekel, őket Natalia Imbruglia követi. A magyarok közül az Anima Sound System lép fel csütörtökön, majd az Underworld készteti szeletelésre a technogenerációt.

Pénteken a még napos nagyszínpadon a Wailers játszik reggae-t, majd a Brand New Heavies funky-t. Ezen a napon egyébként csak külföldi fellépők lesznek ezen a helyszínen: a BMH-t The Game követi, és a Basement Jaxx lesz felelős a közös tornázásért.

Szombaton a Les Tambours du Bronx, majd a Mando Diao énekel, akiket a Tankcsapda és a Korn zenei produkciója követ. Vasárnap a The Toy Dolls, a Juliette and The Licks, a Kispál és a Borz végül a Franz Ferdinand lép fel a nagyszínpadon. Hétfőn a Skinny Puppy után következik az underground hiphop új lemezzel turnézó, londoni sztárja, Roots Manuva. A hangulatot a Sziámi kötelező koncertje hűti le, majd Nick Cave és együttese következik. A Sziget zárónapján a Beatstakes, a The Hives, a Sex Action és a Good Charlotte lép fel.