Végleges a Sziget Nagyszínpadának programja

2004.07.15. 13:18
Müller Péter kötelező fellépése mellett idősödő sztárok, rasztafárik, kemény metálosok és puha cellák a legnagyobb színpadon.
Két nyolcvanas évekbeli szintipopcsapat, a Pet Shop Boys és a Soft Cell visszajelzésével teljessé vált az idei Sziget Fesztivál Nagyszínpadának programja.

Augusztus 4-én egy reggae-klasszikussal, a Third World koncertjével nyit a Sziget Nagyszínpada, majd éles váltással az elmúlt évek kommersz popzenei csapata, a Sugababes lép színpadra. Ezen a napon a magyar előadókat az Anima Sound System képviseli, a kisállatkereskedők nevében pedig Neil Tennant és Chris Lowe duója, a Pet Shop Boys ad koncertet.

Másnap a Zanzibar majd a Bloodhound Gang koncertjén pogózhatnak a délutáni bulizás hívei. A nyári fesztiválok kötelező gyakorlata, a Kispál és a Borz után a hiphop-szcéna neves figurája, Busta Rhymes adja elő megzenésített verseit.

Hétvége Péterrel

Péntek este a moldovai Zdob si Zdub melegíti majd a hangulatot az őket követő Soft Cell fellépésére. A Sziámi együttes idén is azon szerencsés magyar együttesek közt van, amely a Nagyszínpadon adhat koncertet, köszönhetően dalai mély mondanivalójának, és annak, hogy az együttes vezetője, Müller Péter egyúttal a fesztivál egyik vezetője is. A köldökzsinórra kötözött csecsemők után a Szigetre már hazajáró Fun Lovin' Criminals énekel.

Szombaton a gitárcentrikus popzene német csapata, a Reamonn zenél, majd az In Flames, és a metálos tinilányokat is megmozgató Tankcsapda következik. Zárásként a skandináv pop-metál-dark stílus sztárja, a The Rasmus énekel a halálról és a síron túli szerelemről.

Vasárnap a New York-i art-pop szcénából az MTV-be robbant Scissor Sisterst láthatja a valóság nagy videóklipjében a közönség. Utánuk a Seeed a könnyűdrogok, a napfény és a német nyelv háromszögében mozgó számaiból játszik majd a Nagyszínpad előtt összegyűlő rasztafáriknak. A magyar szekció vasárnapi tagja az újra összeállt Sex Action. Az est fénypontja pedig a metálosok és felvarrógyártók kedvence, az Anthrax lesz.

Vicc és metál

Hétfő délután a misztikus japán zeneipar hazánkban még kevéssé ismert metálcsapata, az Electric Eel Shock igyekszik feloldani a hétkezdés megrázkódtatásait. Őket az Ash követi, majd az egy fellépésre összeálló, és koncertsorozatba kezdő Európa Kiadó énekel a kilátástalan jövőről. A napot a borús jóslatoknak ellentmondó üzenetet kommunikáló house-duó, a Basement Jaxx zárja.

A Sziget Fesztivál utolsó napján a Nagyszínpadon az Alkonyattól pirkadatig és a Desperados című filmekből ismert zenekar, a Tito and Tarantula lép fel. Őket a német vicc-punk egykori képviselője, a Die Ärzte követi. Vicces vonalon aktuálisabbat pedig a magyar Bëlga mutat majd fel. Végezetül a technoörökzöldeket gyártó, és az idén új lemezt megjelentető Faithless ad majd hangot meglátásának, miszerint isten egy dj.