Sziget tizedszerre Kis Tehénnel

2002.05.09. 14:27
Minden eddiginél több nemzetközi sztárt, új programhelyszíneket és javuló minőségű szolgáltatásokat ígérnek a szervezők a tizedik, jubileumi Sziget Fesztiválra, amelyet július 31-e és augusztus 7-e között rendeznek meg az óbudai Hajógyári-szigeten. A sziget idei arca a Kis Tehén.
A fesztivált beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Gerendai Károly, a fesztivál alapítója elmondta: méltó módon fogják megünnepelni a "tizedik Szigetet", amely még nagyobb, még jobb lesz, mint az előző években.

Napi: 3000, Heti: 12 000

Beszámolt arról, hogy az idén - az előző év tapasztalatai alapján - a tavalyi 60 ezer helyett, 65 ezerben maximálták a napi látogatók számát. A napijegy ára 3000 forint lesz, a hetijegyet mától 12 000 forintért lehet megvásárolni. Június 15-től már 15 000-be, a helyszínen pedig 18 000-be kerül majd az egyhetes belépő.

Új helyszín a Luminárium

Müller Péter Sziámi, a dzsembori művészeti igazgatója az új programhelyszíneket sorolva közölte: kialakítanak egy világzenei falut, a Rádió C nevét viseli majd az új Roma Sátor, létrehozzák a Petőfi Csarnok Folkszínpadot és a Petőfi Csárdát. A latin-amerikai és afrikai országok kultúráját az afro-latin színpadon mutatják be, lesz tehetségkutató színpad, és debütál a különleges fény- és látványtechnikát ötvöző Luminárium.

Nagyszínpadon: Cure, Világzenein: Cesaria Evora

A fesztivál szervezői évek óta törekednek arra, hogy a programok ne egy-egy központi helyszín köré koncentrálódjanak. Így a Nagyszínpad mellett idén is jelentős zenészek lépnek fel a Világzenei színpadon, a Metal Hammer Színpadon, a megszűnt Wanted zenei folyóirat helyébe lépett Wan2 színpadán.

A Nagyszínpadon már az első nap fellép legendás Cure, később pedig a Pulp, a Muse és a Die Toten Hosen is itt koncertezik. A Sziget lakóinak kívánságára idén is ide látogat a finn HIM, valamint a Nightwish. A Nagyszínpad fellépőinek sorát gazdagítja a német Mambo Kurt, a Stereo MC's, a Herbalizer és a Transglobal Underground.

Hasonlóan erős felhozatal várja a világzene szerelmeseit. Ezen a színpadon Cesaria Evora, Natacha Atlas, Boban Markovic, Baaba Mal és a Fanfare Ciocarlia is fellépnek.