Domingo helyettesíti a rákos Pavarottit Budapesten

2006.07.27. 13:48
A hasnyálmirigyrákkal operált Luciano Pavarottit tenorbarátja, Placido Domingo helyettesíti öt nappal később Budapesten. Pavarottit hazaengedték a kórházból, most New York-i otthonában pihen.

Mint ismert, Pavarottinál két hete diagnosztizálták a hasnyálmirigyrákot és azonnal meg is műtötték.

Domingo vagy visszaváltás

A sztártenor elhalasztotta az idei évre tervezett valamennyi koncertjét, így az augusztus 19-ei budapesti fellépését is. A szervezőknek sikerült elérniük, hogy az operarajongók ne maradjanak koncert nélkül, így augusztus 24-én Placido Domingo és barátai lépnek fel a Puskás Ferenc Stadionban - írja a kulturinfo.hu.


Luciano Pavarotti egy tavaly októberi koncertjén

A Pavarotti koncertre váltott jegyek érvényesek Domingo operagálájára is, aki azonban erre nem kíván elmenni, belépőjét augusztus 19-ig visszaválthatja a vásárlás helyszínén. Domingo koncertjére további jegyek is válthatóak, a legolcsóbb 6.900, a legdrágább 39.900 forintba kerül.

Jövőre visszatérne

A 71 éves tenor, miután kiengedték a kórházból, a La Stampa olasz újságnak azt nyilatkozta, hogy jól van. Mint mondta, most New York-i otthonában lábadozik. A Blikk által idézett interjúból kiderül többek között, hogy a sztártenornak nem volt ideje megijedni, amikor kiderült a betegsége, hiszen azonnal megoperálták.

"Az élettől mindent megkaptam. Ha mindent elvesznek tőlem, akkor a jóistennel kvittek vagyunk, kiegyeztünk" - nyilatkozta Pavarotti. A többek között budapesti állomású, negyven koncertből álló búcsúturnéját az operaénekes jövőre szeretné megtartani, de mint mondta, ezt még meg kell beszélni az orvosaival.