Plasztikai műtét a Barátok közt Tildáján?

2002.11.14. 11:14
Megvan a sorozatból kiugrott Tilda utódja, aki szintén lány, de amúgy nem hasonlít az előző színésznőre. Hogyan hidalják át a váltást, Dabasról származik-e az új Tilda, és miért bizalmatlan a fiúbarátja?
Egyelőre még nem tudni, hogy milyen dramaturgiai fordulatok támogatják majd meg a Barátok közt Tildájának csodás átalakulását, - egyesek a fogorvosi szoba és a plasztikai műtő feliratainak összecserélését rebesgetik - de annyi már bizonyos, hogy a megerőszakolt és nagyszülőfüggő Tildát legendás hitelességgel alakító Erdélyi Tímea helyett mától Szabó Erika küzd depressziójával a képernyőn.

A lány, aki egyébként nyíltan vállalja dabasi származását, két hét múlva lesz tizennyolc éves. - Ennél szebb születésnapi ajándékot el sem tudok képzelni - mondta Szabó a Blikknek, utalva arra, hogy hamarosan új személyiséget gyártanak számára. Kiválasztása után ugyanis rögtön fodrászhoz viszik, új ruhatárat állítnak össze a számára és máshogy kell majd ejtenie a zöngés hangokat. Könnyebbséget jelent viszont, hogy nagyszüleit amúgy is "anyusnak" és "apusnak" szólítja, amiként a sorozat Tildája is.

Az eredeti Tilda egyébként tervezett tanulmányai miatt hagyta el a furnérlemezből épített, tüchtig kis magyar univerzumot. Erdélyi Tímea ugyanis a Barátok köztben szereplés helyett színészkedni szeretne, és elgondolása szerint ehhez a legjobb út, ha a Színművészeti Egyetemre jelentkezik, ahelyett, hogy rendszeresen "anyusnak" és "apusnak" szólítana idős amatőrszínészeket. A tanulás viszont nem egyeztethető össze a sorozat feszített tempójú munkájával, a forróhangulatú motivációs megbeszélésekkel és a létkérdésekkel terhes éjszakákkal.

Az új Tilda előtt is hasonló tervek lebegnek, ő azonban a Barátok közt keretein belül látja megvalósíthatónak programját. - Az egyetemre még lesz alkalmam jelentkezni, viszont nem mindennap adatik meg az embernek, hogy a Barátok köztbe kerüljön. - mondta a lány, bizonyítva, hogy az emberek Dabason is tisztában vannak a világ dolgaival.

Hogy egy szép magyar mondással zárjuk, üröm az örömben, hogy Szabó fiúbarátja nem bízik a tévéműsorokban. A valóság show-kban elharapózó erotika láttán a fiúnak a Barátok köztben is megrendült a bizalma. Szabó szerint ő már most féltékeny "egy picit". Dehát nem éppen a megpróbáltatások acélozzák meg a szerelmet?