Justin Timberlake-et nem díjazták

2007.11.02. 01:39
Avril Lavigne kanadai énekesnő kapta az év legjobb szólóelőadója és a legjobb slágerért járó díjat csütörtök este az MTV Europe Music Awards tizennegyedik díjkiosztóján Münchenben. A gála műsorvezetője Snoop Dogg volt.

Avril Lavigne az év szólóénekeseként, valamint Girlfriend című daláért is díjat kapott. A fiatal énekesnő Christina Aguilerát, az ezúttal szőkén megjelenő Nelly Furtadót és Rihannát utasította maga mögé.

Az MTV Europe regionális díjai közül Magyarországon Ákos lett a nyertes.

A négyszeres jelölt Justin Timberlake ezúttal díj nélkül maradt, tavaly a koppenhágai díjátadó házigazdája és kétszeres díjazottja volt, ezúttal egyet sem tudott megszerezni négy jelöléséből.

Az év együttese a Linkin Park, a legjobb album díját Nelly Furtado kapta. A legjobb élő teljesítményért a brit Muse együttest tüntették ki. Az év videosztárja a francia Justice duó, amely két egymást követő évben nyerte ezt a díjat. A legjobb nemzetközi teljesítményért a Tokio Hotelt, kimagasló rock-produkciójáért a 30 Seconds to Marst díjazták, a legjobb városi zene díját (rhythm and blues, hip hop zenéért) a csinos Rihanna nyerte el.

Klikk!

Az este folyamán fellépett a Foo Fighters, will.i.am (Black Eyed Peas), Avril Lavigne, a My Chemical Romance, a Tokio Hotel, a Babyshambles és Mika. Az MTV Europe Music Awards digitális adását Wyclef Jean rapper vezette, a díjakat Lily Cole, Boris Becker és Joss Stone adta át.

Az év új hangja elnevezésű, idén alapított díjat az észt Bedwetters együttes kapta, ők fejezték be a gálát.