Meghalt a Star Trek keresztanyja

2008.12.19. 16:15
76 éves korában, Los Angeles-i otthonában elhunyt Majel Barrett-Roddenberry, aki 42 éven át kölcsönözte az Enterpirse űrhajók géphangját, legutoljára J.J. Abrams Star Trek remake-jében.

December 18-án, 76 éves korában, Bel Air-i otthonában hunyt el Majel Barrett-Roddenberry, a Star Trek-univerzumot megalkotó Gene Roddenberry özvegye. Leukémiás volt.

Dr. Chapel, hajóorvos (Majel Barrett-Roddenberry)

Majel Barrett-Roddenberry neve egybeforrt az Enterpirse űrhajóval az elmúlt 42 évben. Ő volt az egyetlen színész, aki mindegyik Star Trek-sorozatban szerepelt: az eredeti, 1966-os szériában ő játszotta a miniszoknyás Chapel nővért, Az új nemzedékben, a Deep Space Nine-ban, a Voyagerben, és az előzményeket elmesélő legújabb sorozatban, az Enterprise-ban pedig ő volt a fedélzeti számítógép bársonyos konzervhangja.

Majel 1932-ben született az ohiói Colombusban. Első sorozatszerepét egy 1958-as gengszterszériában, a The Untouchablesben kapta, ahol pincérnőt alakított, és még ugyanebben az évben rövid epizódszerepet kapott Yul Brenner kalózos filmjében,a The Buccaneerben. A Star Trek atyját, Gene Roddenberryt is egy sorozat, a The Lieutenant forgatásán ismerte meg: a férfi íróként és producerként jegyzett néhány részt.

Roddenbery az 1966-ban induló úttörő sci-fis sorozatba, az első Star Trekbe is bevette Majel Barrettet, aki 33 epizódon keresztül játszotta Chapel nővért, akiből mozifilmek idején már fedélzeti orvos lett. Japánban házasodtak össze, 1969-ben. 74-ben született meg a fiuk, Rod Roddenberry, aki örökölte a sci-fi sorozatok szeretetét, és író-producer lett a Star Trek-univerzumban.

Majel Barrett-Roddenberry producerként jegyzi Gene Roddenberry két másik sci-fi sorozatát, az Earth: Final Conflictot és az Andromédát, de egy rész erejéig szerepet vállalt a "nagy rivális" a Babylon 5-ben is. Férje 1991-es halála után Majel Barrett-Roddenberry kezelte a Star Trek-jogokat. Utolsó filmjében, a jövőre mozikba kerülő új Star Trekben sokadszorra is az ő hangján szólal meg az Enterprise űrhajó fedélzeti számítógépe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport