Tina Turner visszatért

2008.10.02. 11:26
Tina Turner szerda este Kansas Cityben kezdte meg telt ház előtt hetvenkoncertes turnéját. A 69 éves énekesnő több évig Svájcban pihent.

Idén 35 amerikai várost látogat a koncertkörúton: fellép többek között Chicagóban, Los Angelesben, a Staples Centerben, a Grammy-gálák színhelyén, Washingtonban, Miamiben, New Yorkban a Madison Square Gardenben. Néhány torontói koncert is kiegészíti észak-amerikai programját. Jövőre átruccan Európába is. Az évet Németországban kezdi, Magyarországra nem jön el, de február 7-én és 8-án a bécsi Stadthalléban lép fel. Lesznek koncertjei Belgiumban, Párizsban, Londonban, Dublinban és Svájcban.

A koncerteken elhangzó dalok nem okoznak meglepetést: új albumán, ami még karácsony előtt jelent meg, régi slágerei vannak. Egyébként napjainkig több mint 180 millió lemeze fogyott szerte a világon.

Tina Turnert egykori férjével, a tavaly elhunyt Ike-kal együtt ismerte meg a világ még az ötvenes években. A hetvenes években váltak külön: pályája során hét Grammy-díjat gyűjtött be. Tina többször koncertezett Budapesten is, legutóbb a kilencvenes években.