Se kép, se hang a Tűztéren

2005.10.19. 17:25
Háromnapos kertzáró buli a ferencvárosi romszórakozóhelyen. Dj-k, bizarr filmek és fűtés csütörtöktől.
Csütörtöktől háromnapos, SeKÉPSeHang című ünnepséggel zárja a szezont a Tűztér, azaz a Tűzraktárként ismert komplexum szórakozóhelye. A háromnapos buli programjának gerincét az elektronikus tánczene adja, amit vj-k vetítései kísérnek. Minderre bizarr mesefilmek és underground horrorfilmek segítségével hangolódhat rá a közönség.

Csütörtökön a party.origo.hu dj-i, Wilhelm, Ggarbo, Planktone és Oyle mellett a német Steven Headshot játszik. A filmklubban Koporsó Jónás filmjeit, és brazil underground horrorfilmeket vetítenek 1968-78-ből.

Pénteken Metha, Barba, Zeusz, Bem és Zohar pakol lemezeket, és a budapesti critical mass nevű biciklis felvonuláson készült felvételeket láthatunk. A szofisztikált mozirajongóknak pedig Dario Argento, az olasz horror ikonjának filmjeit és egy bizarr, angol mesefilmet tűznek műsorra.

A szombati napon a zenét a Tilos rádió dj-i, Pedro, Wamzer, Sinko és Sztyepp keverik. A filmklubban a "shockumentary sorozat legnagyobb pillanatai 1968-75" címmel vetítenek az erősidegzetű nézőknek.

Az esemény szervezői fűtést, további performanszokat és fotókiállításokat is ígérnek. Míg a hely művészi vonulatát képviselő Tűzraktár híreink szerint tovább üzemel, a szórakozóhely téli működése egyelőre kérdéses, bár az üzemeltetők tárgyalnak az esetleges folytatásról.