A U2-t levették a zeneipar leggazdagabbjainak listájáról

2003.03.13. 17:29
A U2 lekerült a listáról, rajta van viszont Ozzy, aki nem is énekel már, és Elvis, aki pedig halott.
A U2 lekerült a zeneipar legnagyobb bevételeit jegyzők listájáról. Történt mindez annak ellenére, hogy az együttes - 62 millió dolláros bevételével - tavaly még az első volt a Rolling Stone magazin táblázatában. Igaz akkoriban az Elevation tourral járták a világot, míg ezévben egy darab reciklizált albumot adtak ki, azt is Best Of Volume II címen.

A U2 együttes
Hogy ez a lista semmit sem jelent, egyébként mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az első helyet Sir Paul McCartney foglalja el, a Bitliszből, 72 millió besöprése révén. Második a Rolling Stones, ami nem meglepő. Annál inkább az, hogy felülről a 10. rubrikába bekerült Ozzy Osbourne neve, aki pedig már nem is tud énekelni, viszont engedte, hogy lakásába beszereljenek 567 darab folyamatosan működő kamerát.

Mielőtt úgy gondolnánk, hogy a legnagyobbat kaszálók listájára úgy lehet felkerülni, ha az ember megöregszik, és vállalhatatlan dolgokat csinál, meg kell jegyezni: Eminem is ott van első tíz között. Ő társaitól eltérően leginkább lemezeladásokból szerezte meg az első tíz közé kerüléshez, és egyéb egészségtelen ügyekhez szükséges milliókat.

Végezetül említsük meg az Elvis Presley nevű énekest is, akinek érdekessége, hogy a 12. a sorban, noha már meghalt.