Törpék és elefántok harca a valóságsóban

2003.05.05. 16:15
A reality műsorok vadhajtásában állatok küzdenek emberekkel. A Big Brother eközben visszatér a gyökerekhez.
A valóságshow-k szereplőkészletének fajokon átívelő kibővítésével már eddig is próbálkoztak a média erre specializálódott elemei, a producerek. Az ITV televízió azonban eltörölte a szemérmes konzervativizmussal az ember és állat közé emelt válaszfalat. Új reality műsorában emberek és állatok küzdenek egymással, a bennmaradásért.

Ember állat ellen
Az Ember a Vadak ellen elnevezésű show keretében a lények olyan számokban mérik össze testi erejüket, mint például az úszás, delfin-ember viszonylatban, vagy a birkózás egy szumó-birkózó és orangután között.

Az Egyesült Államokban nagy sikert aratott műsor legkedveltebb részei azok voltak, ahol egy csapat törpe és egy elefánt egy DC10-es személyszállítógép elhúzásával igyekezett a másik fölé kerülni.

Az emberek szívesen időztek még Takeru Kobayashi hotdogevő világbajnok és egy grizzly medve versenyzabálásának képei előtt. Sokan szurkoltak Shawn Crawford 200 méteres fedettpályás futóbajnoknak, aki egy zsiráf és egy zebra részvételével rendezett tornán ért el szép második helyezést. Habár egyesek szerint Crawford kiugrott a startnál, a bronzérmes zsiráf részéről senki nem óvta meg a versenyt.

Az ITV a nagy érdeklődésre való tekintettel az őszre egy órás műsort készít a show legemlékezetesebb pillanataiból.

Vissza a gyökerekhez

Az eredeti Big Brother producerei a vadhajtásokat látva a műsor tiszta formájához való visszatérésre szánták el magukat. A május végén kezdődő negyedik szériájában cseles megoldások nélkül kerül beválasztásra tizenkét hétköznapi homo sapiens.

A Chanell 4-en induló sorozat háza természetes, faburkolatos tereivel is az egyszerűséget sugározza. A szereplők tekintetében is a dizájnhoz illeszkedő, természetes, faburkolatos személyiségek kiválasztása volt a cél.

A hangsúly a világtól elzárt embereken és az ő tapasztalataikon lesz - idézte az Ananova hírportál Gigi Eligoloff producert.