Árpád
-1 °C
9 °C

Vágó István marad az RTL Klubnál

2004.01.25. 20:18
Kapcsolódó cikkek (1)
A műsorvezető nem akarta magas fizetésének kiszivárgott hírével felháborítani nézőit, bár a Magyar Televíziónál sem kapott volna többet.
Vágó István mégsem igazol át az Magyar Televízióhoz, tudta meg a Blikk vasárnap. A műsorvezető azzal indokolta döntését, hogy a felajánlott összeg hírével nem akarta felháborítani a nézőket. Vágó elmondta, hogy valójában nem is az mtv-vel, hanem egy koprodukciós céggel tárgyalt, és a kiszivárgott 48 millió forintos "fizetés" sem hozzá, hanem a céghez került volna. A produkciós iroda ebből fizette volna aztán fizetését, írta a Blikk internetes kiadása.

Nem nyereségvágyból

"Szeretek dolgozni, éppen ezért érdekelt az ajánlat. Feltehetően az RTL klubos fizetéshez hasonló összeget kaptam volna a közszolgálati adónál is, azzal a különbséggel, hogy ott sokkal több munka várt volna. Rosszul érzem magam, mert az emberek óhatatlanul összehasonlítgatják majd a hírekben megjelent hatalmas összeget a saját fizetésükkel, és ez árt a megítélésemnek. Figyelemmel követtem az internetes fórumokat, ott is felháborodottan írtak az eseményekről" - tárulkozott ki Vágó István a Blikknek.

A Népszabadság információja szerint Vágó jelenleg havonta 3 millió forintot kap az RTL Klubtól, amelyet akkor is felvehet, ha műsora nem kerülne adásba.

A 48 millió forintos kérdés

Vágó Istvánnak egyébként három műsort ajánlottak fel a köztévében. "Ezek között volt a sokat emlegetett Quizfire - nem fűztem hozzá túlzott reményeket -, illetve egy történelmi műsor, amelyet nagyon szívesen elvállaltam volna" - idézte a műsorvezetőt a Blikk.

Vágó nem tudta megfejteni, kinek állhatott érdekében kiszivárogtatni a titkos tárgyalásokon elhangzottakat, de említésre méltónak tartotta, hogy először a TV2 internetes kiadásában jelent meg a 48 millió forintot megszellőztető hír.

"Ha céljuk volt a csepegtetéssel, akkor csúnya öngólt lőttek, hiszen nekik éppen az lett volna az érdekük, hogy elhagyjam az RTL Klubot" - üzent a műsorvezető a konkurens csatornának.

Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a Blikkben értetlenségének adott hangot az mtv lépésével kapcsolatban: "Az mtv-vel szemben soha sem viselkedtünk úgy, mint például a TV2-vel szemben. Ha megkértek bennünket, szinte mindig engedélyeztük, hogy műsorvezetőink vendégként szerepeljenek náluk."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.