Magyar dalok szólnak az NBC új akciósorozatában

2003.12.18. 14:52
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb országos sugárzású csatornája magyar underground zenészek számait vette meg új sorozatához. Yonderboi és Amorf Ördögök szólnak a Las Vegas-i akciók alatt.
Az Egyesült Államok egyik legnagyobb országos sugárzású televíziója az NBC szeptemberben indult új, Las Vegas című sorozatához megvásárolta több magyar elektronikus underground zenész dalát.

Az Ugar Recordshoz tartozó zenészek közül a Zagar és Yonderboi zenekarokból és az Árral Szemben elnevezésű rap formációból is ismert Bootsie egy szerzeménye, Yonderboi és Zságer Balázs által alapított Trevira Modern két dala és az Amorf Ördögök egy remixe is szerepelt már a szóban forgó sorozat Amerikában nagy sikerrel vetített epizódjaiban. A Las Vegas számára megvásárolt dalok között nem csak instrumentális számok vannak, így az amerikai sorozatban magyar szövegű szerzemények is felcsendültek.

Nem lesz luxusvillánk

Tövisházi Ambrus, az Amorf Ördögök zeneszerzője és az Ugar Records promóciós tevékenységekért felelős munkatársa az Index kérdésére elmondta, hogy a kiadónál már régóta tudatosan orientálódnak a külföldi filmes és reklámfelhasználások felé éppen ezért örülnek, hogy sikerült a NBC producereinek figyelmét felkelteni. Az őszi szezonban debütáló sorozat eddigi epizódjaiban már fel is használták a megvásárolt szerzeményeket, például az Amorf Ördögök dala, a legutóbbi részben hangzott el, amikor a főszereplő megkérte barátnője kezét.

Egy magyar nótát húzzál nekem!
Egy magyar nótát húzzál nekem!
Tövisházi a számokért kapott jogdíjak pontos összegéről nem kívánt beszélni, de azért annyit elmondott, hogy sokkal gálánsabb ajánlatot kaptak, mintha egy magyar filmbe adták volna el a dalokat. "Azért nem fogunk budai luxuslakást venni a pénzből" - tette hozzá, majd megjegyezte, hogy reményei szerint az NBC más dalokat is kiválaszt majd a kiadó kínálatából.

Keresztapa a másik oldalon

A Las Vegas című akciósorozat szeptemberben indult az NBC műsorán, és egy kaszinók biztonságért felelős őrző-védő cég mindennapjaiba enged bepillantást. A tévéfilm főszereplője James Caan, akit a magyar nézők például a Dogville gengszterfőnökeként láthatnak mostanában a mozikban, de leghíresebb szerepét a Keresztapa-sorozat Sonnyjaként játszotta még a hetvenes években.

Az akciósorozattal a készítők a hirdetők szempontjából fontos tizennyolc és negyvenkilenc év közötti lakosságot célozták meg a műsorral, és bár a Las Vegas nem került be az idei év legnézettebb húsz amerikai műsorába, de a hétfőnként sugárzott sorozat epizódjainak tetszési indexe alig pár tized ponttal maradt el a nagysikerű Jóbarátoktétól, vagy a Szeretünk Raymond című komédisorozattól.