Duff MacKagan visszahozná a káoszt

2005.06.15. 00:48
A Guns'n'Roses egykori tagja az utóbbi években leginkább azzal szerzett hírnevet, hogy alkohol és kábítószer segítségével módszeresen tönkretette saját hasnyálmirigyét, de most a Velvet Revolver tagjaként inkább vissza szeretné hozni a káoszt a világ rockzenéjébe. Budapesten június 22-én próbálkozik ezzel, a Pecsa szabadtéri színpadán.

Június 22-én ad koncertet a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán a Guns'n'Roses romjain három éve létrejött Velvet Revolver. A zenekarnak eddig egyetlen lemeze jelent meg 2004-ben, de a Contraband máris több listát vezetett, köztük a rangos Billboard 200-at. Több számuk került a legjobbak közé, és két daluk három listán is az élre került.

A Velvet Revolver zenészei közül hárman - Slash, Duff McKagan és Matt Sorum - játszottak a Guns'n'Rosesban, énekesük, Scott Weiland, a Stone Temple Pilots frontembere volt. A csapatot Dave Kushner, a Wasted Youth és Dave Navarro kísérőzenekarának tagja egészíti ki.

Nagyon agresszív

Duff McKagan, akiről az utóbbi években leginkább csak amiatt lehetett hallani, hogy a kábítószer és az alkohol miatt majdnem meghalt hasnyálmirigy-gyulladásban, kijelentette, hogy szerinte az együttes nagyon agresszív zenét játszik, és eltökélt szándékuk, hogy visszahozzák a káoszt a világ rockzenéjébe. A banda zenéjére olyan kaotikus előadók hatottak például, mint az Aerosmith vagy David Bowie, de említik a Rolling Stones és a Nirvana nevét is.

Slash, McKagan és Sorum 2002-ben jött össze ismét, a Kushnerrel kiegészült együttes később a VH1 televízió kamerái előtt próbálta megtalálni frontemberét. Nagyon sok lehetőség került szóba, amíg rátaláltak Weilandre, akinek kapcsolata akkor éppen lazulóban volt korábbi bandájával. Nagy hatással volt rá a Guns'n'Roses Appetite for Destruction című lemeze, ezért úgy döntött, hogy csatlakozik az alakuló csapathoz.

A Velvet Revolver indulása nem volt problémamentes, főként Weiland botrányai, kábítószerügyei miatt. A megalakulás után nem sokkal a zenekar megjelentette a Set Me Free című számot, a Hulk filmzenéjét, elkészítette a Pink Floyd Money című dalának feldolgozását, valamint az Italian Job filmzenéjét. Az énekes szokatlan eredetiséggel azt vallja, hogy eddigi egyetlen lemezük az őszinteségről szól, de a zenekar azt is kijelentette, hogy a Velvet Revolver nem tagjai múltjából akar megélni, így a stadionok mellett kis klubokban is fel akarnak lépni.