Luca, Ottilia
2 °C
5 °C

Bush és Kerry lányai az MTV Video Music Awardson

2004.08.30. 11:21
Az MTV Video Music Awards vasárnap leszbicsók és mellmutogatás nélkül zajlott, a figyelem központjában Jay-Z és az OutKast tarolása illetve az elnökválasztás állt. Ez utóbbi Vote or Die-hangulatban.
A Jay-Z és az OutKast kapta az MTV Video Music Awards átadón a legtöbb díjat: mindkét csapat négy-négy trófeával térhetett haza. A ceremóniát csütörtök helyett kivételesen vasárnap rendezték, és a díj történetében először: Miamiban.

A miami aréna vörös szőnyegére ezúttal elegáns jahtokon és léghajón érkeztek a sztárok, köztük Bruce Willis, Jennifer Lopez, Gwyneth Paltrow, Will Smith és Queen Latifah.

Klikk a képre!
A házigazda nélküli díjátadón a legnagyobb sikert Alicia Keys fellépése jelentette, aki az If I ain't Got You című dalát Stevie Wonderrel és Lenny Kravitz-cel közösen énekelte el. (A szám videoklipje egyébként az est folyamán a Legjobb R&B Video díját kapta.)

A legtöbb díjra Jay-Z 99 Problems című videóját nevezték, ami végül négyet kasszírozott: a Legjobb Rap Video, a Legjobb rendezés, a Legjobb vágás és a Legjobb operatőr díját. A napszemüveges, szalmakalapos rapper a gála után úgy nyilatkozott, hogy volt értelme a kenőpénznek.

Az OutKast hip-hop dou Hey Ya című videója vitte el mégis a showt a legerősebb díjakkal: Legjobb Video, Legjobb Hip Hop Video Legjobb speciális effektusok és Legjobb művészi rendezés elismerésével.

A No Doubt az It's My Life-ért két trófeát kapott: a Legjobb Bandát és a Legjobb Pop Videót. Az R&B énekes Beyonce-nak adták át a Legjobb Női Video díjat a Naughty Girl című dalért, és Usher kapta a Legjobb Férfi Video díjat a Yeah! című számért, amit Lil Jon és Ludacris közreműködésével vett fel.

A politika is áthatotta a műsort. A showban New Yorkkal létesített videoösszeköttetéssel megjelentek az elnök lányai, Jenna és Barbara Bush, illetve a demokrata elnökjelölt, John Kerry szenátor lányai: Vanessa és Alexandra Kerry. Néhány művész, mint a rapper Lil' Jon P. Diddy "Vote or Die" feliratú pólóját viselte, és felkérte az amerikai fiatalokat, hogy menjenek el szavazni november 2-án.