Anyázás, fingás, fakof - Viva-botrány az interneten

2002.01.23. 15:51
A Viva+ műsorvezetőinek kínos, adásba nem került kiszólásait és szokatlan megnyilvánulásait adták közre ismeretlenek az interneten, DivX formátumban. A csatorna közismert sztárjai nézőket gyaláznak, szellentenek, káromkodnak. A csatorna vezetése egyelőre nem kommentálta az eseményeket. Megszólalt viszont Philip és reagált a német tulajdonos Viva Media AG.
A hét elején kezdtek szállingózni a hírek az apokrif Viva-anyagokról. Az elsők között egy műegyetemi szerveren, a civis.wigner.bme.hu-n tűntek föl a felvételek, majd természetesen villámgyorsan elterjedtek. Csütörtökre már állt a botrány. A tévécsatorna vezetősége az Index kérdéséből értesült a történtekről.

Balázs, a rögtönzések nagymestere

Az interneten közölt felvételek között legnagyobb számban Balázs tűnik fel, akit a csatorna honlapja a "rögtönzések nagymestereként" jellemzett és ugyanitt megtudható, hogy Balázsért rendkívüli módon rajonganak a fiatal lányok. "Az ország legszőkébb műsorvezetője", Lilu, az egyik felvételen azzal büszkélkedik, hogy a pólóján látható kivágáson ki tudja dugni a mellbimbóját.

Az időközben az RTL Klubhoz igazolt Alex az amerikai pisikaki-vígjátékok elmaradhatatlan toposzát helyezi át a gyakorlatba: egy öngyújtóval lobbantja lángra bélgázait. "Idióta állatok", kommentálja Philip az egyik néző levelét.

Philip fáradt volt

Philip
A műsorvezető az Indexnek nyilatkozva elmondta, sajnálja, hogy a felvételek nyilvánosságra kerültek. - Mindenki tudja, hogy a szűk stábban elhangzik olyan is, aminek nem kéne. Ez azért van, mert fáradtak, idegesek vagyunk - mondta a műsorvezető, aki hozzátette: sajnálja, ha valakinek belegázolt a lelkébe. - Ez nem XY levélíró ellen irányult - mondta.

Az Index megkeresésére a csatorna száz százalékos tulajdonosának, a német Viva Media Ag PR-osztályának munkatársa, Jan Reichelt kétségbeesetten reagált. A német cég vizsgálja az esetet. A Viva+ csatornánál az Indextől értesültek a felvételek létéről, pillanatnyilag a csatorna marketingosztálya tárgyalja az ügyet. A fejleményekről beszámolunk.