Natália
-3 °C
7 °C

Thievery Corporation és Sergent Garcia a VOLT fesztiválon

2005.04.01. 15:27
Kapcsolódó cikkek (1)
Készülőben a soproni VOLT Fesztivál programja, az már biztos, hogy fellép a Thievery Corporation, a US3, Sergent Garcia és német [re:jazz].

Száz nappal a július 6-án kezdődő VOLT Fesztivál előtt eddig négy nemzetközi sztárral írtak alá szerződést a szervezők. A Lővér kempinben fellép az Egyesült Államokból érkező Thievery Corporation, a szintén tengerentúli dzsessz-hiphop banda, a US3, itt lesz Sergent Garcia, és hallható lesz az elektronikus alapokra épülő akusztikus dzsesszt játszó, bosszantó nevű német [re:jazz] is.

Klubslágerek

Az egyesült államokbeli Thievery Corporation, a világ talán legillusztrisabb lounge-dub párosa több, klasszikusnak számító albumot tudhat magáénak. Legutóbbi lemezük márciusban jelent meg, a lemezbemutató turné keretében először lépnek fel magyar színpadon a VOLT Fesztivál alatt. Az ugyancsak amerikai US3 formációt sokan az acid-jazz műfaj megalapítóinak tartják, Cantaloop című slágerüket naponta játsszák klubokban, rádióban.

A spanyol Sergent Garcia, aki mellesleg Manu Chao személyes jóbarátja, először a 2001-es Zene Ünnepén mutatkozott be a magyar közönségnek, és 2002-ben a szigeten is nagy sikerű koncertet adott. A [re:jazz] elsősorban a nyolcvanas és kilencvenes évek klubslágereit adja elő, olyan előadók dalait elővéve, mint a Kruder & Dorfmeister páros, az Air, a Soul II Soul, vagy a Mo'Horizons. A felhozatal természetesen még nem mondható teljesnek, a szervezők ígérete szerint naponta három-négy világsztár lép fel a fesztívál színpadain, a hazai zenekarok mellett.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!