Thievery Corporation és Sergent Garcia a VOLT fesztiválon

2005.04.01. 15:27
Készülőben a soproni VOLT Fesztivál programja, az már biztos, hogy fellép a Thievery Corporation, a US3, Sergent Garcia és német [re:jazz].

Száz nappal a július 6-án kezdődő VOLT Fesztivál előtt eddig négy nemzetközi sztárral írtak alá szerződést a szervezők. A Lővér kempinben fellép az Egyesült Államokból érkező Thievery Corporation, a szintén tengerentúli dzsessz-hiphop banda, a US3, itt lesz Sergent Garcia, és hallható lesz az elektronikus alapokra épülő akusztikus dzsesszt játszó, bosszantó nevű német [re:jazz] is.

Klubslágerek

Az egyesült államokbeli Thievery Corporation, a világ talán legillusztrisabb lounge-dub párosa több, klasszikusnak számító albumot tudhat magáénak. Legutóbbi lemezük márciusban jelent meg, a lemezbemutató turné keretében először lépnek fel magyar színpadon a VOLT Fesztivál alatt. Az ugyancsak amerikai US3 formációt sokan az acid-jazz műfaj megalapítóinak tartják, Cantaloop című slágerüket naponta játsszák klubokban, rádióban.

A spanyol Sergent Garcia, aki mellesleg Manu Chao személyes jóbarátja, először a 2001-es Zene Ünnepén mutatkozott be a magyar közönségnek, és 2002-ben a szigeten is nagy sikerű koncertet adott. A [re:jazz] elsősorban a nyolcvanas és kilencvenes évek klubslágereit adja elő, olyan előadók dalait elővéve, mint a Kruder & Dorfmeister páros, az Air, a Soul II Soul, vagy a Mo'Horizons. A felhozatal természetesen még nem mondható teljesnek, a szervezők ígérete szerint naponta három-négy világsztár lép fel a fesztívál színpadain, a hazai zenekarok mellett.