Hosszabb lesz a Volt

2005.06.30. 17:20
Nagyobb, hosszabb és több sztárt bemutató fesztivál kezdődik jövő héten Sopronban.
Július 6-tól 9-ig a soproni Lővér Kempingben közel 20 helyszínen 200 zenekar és dj lép fel a Volt fesztiválon. Mellettük filmvetítések, színházi előadások, beszélgetések alkotják a fesztivál programját. A produkciók számával együtt nő a Volt területe is, ahová a tavalyi, 35 000 látogató után 50 000 vendéget várnak Magyarországról és külföldről a szervezők.

A korábbi évektől eltérően idén már a nulladik napon - július 6-án - is rendes program várja a rendezvényre érkezőket. Szerda este a hivatalos megnyitón a Megasztár fellépői énekelnek a Soproni Nagyszínpadon. A 12 döntőst felvonultató, 120 perces élő szuperkoncerttel nyit a Volt, majd a Hooligans, a BIKINI és a Beatrice lép fel, két különböző színpadon.

A korán érkezők örömére ugyancsak a nulladik napon "csendes-ülős" koncertet ad a Kispál és a Borz. A TV Paprika helyszínén ajándék vacsora várja az elsőnek érkezőket, elindul a Volt Rádió és több helyszínen kezdetét veszi a nulladik napi ismerkedési est.

Nagyobb terület, több sátorhely

A várható, korábbinál is nagyobb érdeklődés miatt jelentős területbővítésre szorult a VOLT Fesztivál helyszíne. A Lővér Kemping szomszédságában lévő mező nagy része a Fesztivál részévé vált, itt színpadok és sportprogramok zajlanak majd. Az egykori lőtéren alakították ki az új, több száz sátras kempingterületet.

A 2004-es tapasztalatok alapján a VOLT Fesztivál WC-inek és tusolóinak számát a tavalyi kétszeresére növelik. A mobil WC-k között öt olyan lesz, amelyet kerekesszékesek is használhatnak. Az ő számukra a belépés az eseményre ingyenes.