Megállapodás Woody Allen kártérítési perében

2002.06.12. 11:37
Megállapodással ért véget Woody Allen és producerei között a rendező indította 12 millió dolláros kártérítési per. Allen szerint producerei ennyi bevételtől fosztották meg azzal, hogy nyereséges filmjei bevételéből finanszírozták bukott alkotásai veszteségét.
Megegyezést ért el 12 millió dolláros kártérítési perében Woody Allen. Allen a pert két egykori producere, Jean Doumanian és Jacqui Safra ellen indította, amiért kihagyták 1993 óta leforgatott nyolc játékfilmje profitjának elosztásából - jelentette a dpa.

Közel húszmilliót keresett

Woody Allen
A két producer ellenkeresetet nyújtott be, mondván a rendező mindig túllépte a filmek költségvetését. Emellett Allen 19,5 millió dollárnyi fizetést is felvett. Safra és Doumanian szerint ezért Allen tartozott nekik pénzzel. A per nyolc tárgyalási nap után megegyezéssel ért véget - írja a dpa. A felek üzleti megoldást találtak, a pernek vége van - nyilatkozta az esetről Allen ügyvédje, aki nem kívánt részleteket elárulni a megállapodásról.

A bíró szerint Allennek volt igaza

Korábban a per bírója, Ira Gammerman Allen pártjára helyezkedett a perben, véleménye szerint ugyanis a producerek rosszul értelmeztek egy három filmre szóló megállapodást - jelentette az AP. Az Allen és Doumanian között létrejött háromfilmes szerződés szerint összesítik a filmek által elért bevételeket, és azután fizetnek jutalékot.

Domanian és élettársa ezután további öt filmnél járt el hasonló módon, a nyereséges alkotások bevételeiből finanszírozva a bukásokat. Gammerman szerint azonban semmilyen szerződés nem támasztotta alá eljárásukat. Az egy filmre szóló megállapodások nem részei a háromfilmes szerződésnek - nyilatkozta az eljáró bíró az AP-nek.