Vakoknak készített videóklipet Stevie Wonder

2005.09.27. 12:52
Az énekes új albumának első kislemezdalához két verzióban forgattak klipet, az egyik hagyományos, a másik azonban kifejezetten vakoknak és gyengén látóknak készült: a klipen látható eseményeket Busta Rhymes kommentálja.

Október 18-án jelenik meg Stevie Wonder új lemeze A Time To Love címmel. Az albumon többek között közreműködik Paul McCartney, Prince, Wonder lánya, Aisha Morris és az En Vogue is.

Busta magyaráz

Érdekesség, hogy a vak énekes új albumának So What The Fuss című első kislemezdalához két verzióban forgattak klipet, az egyik hagyományos videóklip, a másikat viszont kifejezetten vakok és gyengék látók számára készítették. Ez utóbbi klip munkálataiban részt vett a hiphopsztár Busta Rhymes is, aki kommentálja a klipen látható eseményeket.

A lemez Shelter In The Rain című kislemezdalának bevételeit az énekes felajánlotta a Katrina hurrikán károsultjainak megsegítésére alapítványán keresztül.

Stevie Wonder négy évtizede az egyik legmeghatározóbb r'n'b-előadó, pályafutása során 21 Grammy-díjat nyert, megkapta a tekintélyes Grammy Életmű Díjat, és több mint hetvenmillió eladott albummal büszkélkedhet. Híres arról, hogy ismertségét és lehetőségeit a politikai és társadalmi igazságtalanság elleni küzdelemben is beveti, felemelte szavát a dél-afrikai éhínség és az AIDS leküzdése érdekében és az apartheid ellen, a Charge Against Hunger nevű szervezete pedig az American Express-szel közösen 150 millió dollárt gyűjtött össze, hogy évente közel hatmillió hátrányos helyzetű emberen segítsen.