Mégsem jut el idén Budapestre a Coldplay

2005.08.03. 12:55
Az énekes hangszálgyulladása miatt csak a fontosabb helyeken lép fel idén a brit zenekar. A november 6-ra tervezett budapesti koncertet várhatóan 2006-ban tartják meg.

Elmarad a brit Coldplay együttes november 6-ára tervezett budapesti fellépése - erősítette meg szerdán az MTI érdeklődésére Hegedűs László, a koncertet szervező Multimédia Concerts ügyvezetője.

A Coldplay koncertjének eredeti időpontját júniusban jelentette be a koncertszervező iroda. Az együttes menedzsmentje a nemrégiben közleményben tudatta, hogy Chris Martin énekes - hangszálgyulladása miatt - fél évig csak havi néhány koncerten szerepelhet. Ezért döntöttek a tervezett európai turné elhalasztása, illetve átütemezése mellett.

A november 6-ra tervezett budapesti koncertet - a legutóbbi fejleményeknek megfelelően - 2006-ban tartják meg, időpontját várhatóan ősszel hozzák nyilvánosságra.

A budapesti koncert jegyeit ugyan még nem kezdték el árusítani, de az előjegyzéseket, az előzetes megrendeléseket az új koncertdátum ismertté válásakor figyelembe fogják venni - derül ki a Multimédia Concerts MTI-hez eljuttatott tájékoztatásából. Az együttes saját honlapján a koncertnaptár már ezt a lassított menetrendet tartalmazza: augusztusban, szeptemberben, októberben négy-négy, novemberben pedig öt koncertet ad a brit zenekar. A koncerteket nyilvántartó Pollstar nevű honlap előző összesítése szerint a Coldplaynek csupán augusztusban 19 koncertje lett volna a tengerentúlon.

Az együttes kedden egyébként hatalmas sikerrel lépett színpadra Torontóban, a jegyeket percek alatt kapkodták el. Szerdán Montreal következik, az érdeklődés hasonló.

Az 1998-ban alakult banda harmadik nagylemezek, az X&Y heteken át vezette a brit listát, és első volt a az amerikai Billboardon is. A Coldplay a múlt hónapban fellépett a Live 8 szuperkoncerten is.