A széttört Depeche Mode és a robotok

2005.12.08. 12:20
A szombati túlburjánzott partiválasztékból ajánlunk most egy műfajokon át ívelő biztos pontot, amit James Zabiela a Debut DJ-ivel fog prezentálni a Budda Beach szomszédságában nyílt Inside-klubban.

A Debut-csapat partiszervezői munkásságuk 4. jubileumát el nem ítélhető módón James Zabiela újabb performanszával ünnepli. A DJMag 2005-ös listáján az olvasók szavatai alapján a világ 13. legjobb lemezlovasának választott fiatalember még bőven az elkurvulás és biztonsági szettezés előtt áll, így az se fog unatkozni, aki már többször hallotta, de az se, aki még soha.

Aki valamennyire is otthon van elektronikus zenében, annak elég annyit mondani, hogy Zabielát még Sasha vette szárnyai alá promóciós ügynökségéhez. Stílusukban is közel állnak egymáshoz, bár James mostanában brékesebb szetteket tol, mint amennyire progresszívet, ettől függetlenül a szerteágazó alműfajok békében megférnek egymás mellett/alatt/fölött fellépéseikor.

Aki kevésbé mozog ilyen körökben, az a mértékletes popposodás felé nyitó Zabielán somolyoghat az imitt-amott felbukkanó fragmentált Aphex Twin-, Depeche Mode-, KLF-, Lamb- és New Order-remixek illetve hangminták hallatán.

Ismerkedésnek ajánlható Zabiela idei Four.2 néven futó ötcédés promóciós mixe, ami letölthető pl. innét. Igazából ennél sokkal lazább és trükkösebb, amit élőben szelektál. Ennek kiváló példája idén nyáron elkövetett - illegális fájlcserélő rendszereken megtalálható - kiskunhalasi fellépése.

A Debut születésnapon tiszteletét teszi még a Sumsonic kiadó feje Chris Gainer és természetesen a két házigazda Moonline és Garay is. A partinak a Fővám tér mögötti Buddha Beach téliesitett komplexuma, az Inside Club ad otthont. A jegyár elővételben 2500, a helyszínen 3000 forint.

Inside - Old School Floor
1093 Budapest Közraktár u. 9-11.