A Hír Tv stigmatizálta a Zenebutikot

2004.12.07. 17:38
Hirdetésben keres állást Juhász Előd, aki úgy véli, hidat képez jobb és baloldal közt, ezért van munka nélkül.

Apróhirdetésben keres munkát Juhász Előd, a Zenebutikkal, de különösen a belőle készült Gálvölgyi-paródiával elhíresült műsorvezető. A Subbacultcha "heti popkulturális megmondó-mail" szerkesztői által a Magyar Újságírók Országos Szövetségének honlapján felfedezett hirdetés tudatja a szakmával: "Több évtizedes töretlen szerkesztői-műsorvezetői rádiós-televíziós és újságírói "aranyfedezettel" nyugdíjasként tíz hónapja munkanélküli lettem". A műsorvezető az Indexnek elmondta, hogy véleménye szerint munkavállalási esélyeit rontja, hogy fél évig a Hír tv-ben vezetett műsort.

Politikamentes zene

A rendszerváltás, de még inkább a műholdas tévézés előtti idők Richard Claydermanje, aki azzal alapozta meg a "kilenctől kilencvenkilenc éves korosztály" számára műsorát, hogy két Beethowen-szonáta közt lejátszotta az aktuális INXS- vagy Modern Talking-klip első két percét, két éve még az MTV-ben vezette a Zenebutikot. Pályáját ezt követően a Szatelit tévében, majd a Hír Tv-ben folytatta.

Habár a jobboldali kötődésű csatornának készített, Zenehíd című műsora politikamentes volt, a hírtévés megjelenés stigmatizálta őt, és jelenleg emiatt nehéz munkához jutnia, mondta Juhász Előd az Indexnek.

A Zenehíd egyébként nem alacsony nézettsége miatt szűnt meg, hanem azért, mert "elfogyott a pénz". A televízió stábja hajlandó lett volna újraindítani a műsort, amennyiben Juhász fel tud hajtani szponzorokat. Megdöbbenésére azonban ez lehetetlen volt, véleménye szerint ugyanis még a médium politikai kiállásával szimpatizáló cégek sem szívesen kötnék nevüket a Hír Tv-hez.

Juhász Előd úgy vélte, elhelyezkednie manapság azért különösen nehéz, mert ő nem áll sem bal-, sem jobboldalon: "Nem megosztottam az embereket, hanem hidat építettem" - vallotta az Indexnek. A műsorvezető egyébként nem ragaszkodik a tévézéshez: rádióban, sőt, újságnál is szívesen dolgozna. Kérdésünkre, hogy showműsorok vezetését vállalná-e, elmondta, a "cirkusz és a revü nem az ő műfaja".