Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Zenthe Ferenc díszpolgár lett

2003.02.27. 14:59
Salgótarján díszpolgára lett Zenthe Ferenc, aki előbb a Tenkes kapitányának főszerepével, majd a Szomszédokban vált a nézők kedvencévé.
Salgótarján díszpolgára lett Zenthe Ferenc színművész. A közgyűlés a kitüntető címmel a helyi születésű Kossuth-díjas színművész több évtizedes kiemelkedő tevékenységét ismerte el - mondta Puszta Béla polgármester csütörtökön, a díj átadásakor.

Zenthe Ferenc a Tenkes kapitányában
Salgótarján önkormányzatának díjait január 22-én, a magyar kultúra napja városi rendezvényén adták át, az ünnepségen azonban Zenthe Ferenc nem tudott részt venni, mert azon az estén is játszott a Madách Színházban. A 82 éves művészt a Salgóbányai Baráti Kör is köszöntötte, s a "hazaérkező" Zenthe Ferenc válaszában egy időre visszatért a palóc tájszóláshoz is.

Zenthe Ferenc 1952 óta a Madách Színház tagja, 1954-ben és 1968-ban megkapta a Jászai Mari-díjat, 1992-ben az Erzsébet-díjat, majd 1997-ben a Kossuth-díjat. Tevékenységét 1995-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével ismerték el, 1998 óta örökös tag a Halhatatlanok Társulatában.

Zenthe Ferenc első igazi sikerét A Tenkes kapitánya című filmsorozat főszerepével aratta. 1987-től - megszűnéséig - a Szomszédok című teleregény egyik főszereplője volt.

A színművészt 1997-ben Nógrád megye díszpolgárává is megválasztották.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!