Hétvégi harcosok az Olof Palméban

2004.03.04. 16:19
Március 6-án a városligeti Olof Pálme Házban az egyik legeredetibb dnb-producer, DJ Zinc adja meg a közönségnek, ami jár, míg a másik teremben a lopakodva támadó Terminalhead osztja a jófajta bréket.
"Ready or not, here I come, you can't hide" - énekelte a kilencvenes évek derekán a népszerű Fugees számot minden slágerérzékeny fiatal. Ez volt a pillanat, amikor a londoni Desire klubban dj-ző és a Pirate Impact rádióban munkálkodó DJ Zinc elhatározta, hogy saját szórakoztatására remixet készít a populáris feldolgozásból. Döntése helyesnek bizonyult - hiszen sláger hátán a legkönnyebb befutni -, első saját száma, a Super Sharp Shooter, azonban még a Ready or not-nál is nagyobbat szólt. Mindkét darab tíz éve stabil pontja bármelyik partinak, legyen az házibuli vagy körcsarnokos megadiszkó.

Professzionális szintre 1996-ban emelkedett a nevezett fiatalember munkássága, amikor Pascal és Hype társaságában megalapította a True Playaz lemezkiadót. A projekt azóta is stabilan szállítja a partizuzó slágereket, és az igéretes dj-ket. Szerencsére az emberek is vevők voltak a True Playazra, így egy évre rá klubestet indítottak a legendás londoni The End klubban, amit a hatalmas érdeklődésre tekintettel átköltöztettek a jóval nagyobb, s a hétvégék egyik legmasszívabb felhozatalával dicsekedhető Fabricbe.

Zinc tavaly év végén rukkolt elő első önálló szerzői albumával, amely Faster címmel jelent meg a Polydornál. A lemez különlegessége, hogy hiphopos kezdéstől, breakbeaten át egészen a drum and bassig pörgeti fel a sebességet 17 számon keresztül. Az album és a londoni kiválasztottak örömére decemberben egyszeri és megismételhetetlen breakbeat-szettel örvendeztette meg rajongói szívét, nálunk azonban az éves rendes látogatásaikor megszokott minőségi, változatos dnb-t fogja hozni.

A másik teremben ezalatt a Terminalhead fogja adagolni a minőségi brékbeatet. A csapat 1996-ban alakult, mára 3 fősre tisztulva, saját kiadóval és stúdióval igyekeznek feljebb kúszni a szcéna hírességei között. Tavaly jelent meg az eddigi munkásságukat összegző Weekend Warriors album, melyről előszeretettel játszik például Adam Freeland régi haverja, Tayo is.