Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Hétvégi harcosok az Olof Palméban

2004.03.04. 16:19
Kapcsolódó cikkek (1)
Március 6-án a városligeti Olof Pálme Házban az egyik legeredetibb dnb-producer, DJ Zinc adja meg a közönségnek, ami jár, míg a másik teremben a lopakodva támadó Terminalhead osztja a jófajta bréket.
"Ready or not, here I come, you can't hide" - énekelte a kilencvenes évek derekán a népszerű Fugees számot minden slágerérzékeny fiatal. Ez volt a pillanat, amikor a londoni Desire klubban dj-ző és a Pirate Impact rádióban munkálkodó DJ Zinc elhatározta, hogy saját szórakoztatására remixet készít a populáris feldolgozásból. Döntése helyesnek bizonyult - hiszen sláger hátán a legkönnyebb befutni -, első saját száma, a Super Sharp Shooter, azonban még a Ready or not-nál is nagyobbat szólt. Mindkét darab tíz éve stabil pontja bármelyik partinak, legyen az házibuli vagy körcsarnokos megadiszkó.

Professzionális szintre 1996-ban emelkedett a nevezett fiatalember munkássága, amikor Pascal és Hype társaságában megalapította a True Playaz lemezkiadót. A projekt azóta is stabilan szállítja a partizuzó slágereket, és az igéretes dj-ket. Szerencsére az emberek is vevők voltak a True Playazra, így egy évre rá klubestet indítottak a legendás londoni The End klubban, amit a hatalmas érdeklődésre tekintettel átköltöztettek a jóval nagyobb, s a hétvégék egyik legmasszívabb felhozatalával dicsekedhető Fabricbe.

Zinc tavaly év végén rukkolt elő első önálló szerzői albumával, amely Faster címmel jelent meg a Polydornál. A lemez különlegessége, hogy hiphopos kezdéstől, breakbeaten át egészen a drum and bassig pörgeti fel a sebességet 17 számon keresztül. Az album és a londoni kiválasztottak örömére decemberben egyszeri és megismételhetetlen breakbeat-szettel örvendeztette meg rajongói szívét, nálunk azonban az éves rendes látogatásaikor megszokott minőségi, változatos dnb-t fogja hozni.

A másik teremben ezalatt a Terminalhead fogja adagolni a minőségi brékbeatet. A csapat 1996-ban alakult, mára 3 fősre tisztulva, saját kiadóval és stúdióval igyekeznek feljebb kúszni a szcéna hírességei között. Tavaly jelent meg az eddigi munkásságukat összegző Weekend Warriors album, melyről előszeretettel játszik például Adam Freeland régi haverja, Tayo is.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!