Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

Csak egy újabb áldozat

2000.08.23. 13:46
Kapcsolódó cikkek (1)
Az olyan krimiket, vagy nevezzük inkább thrillernek, amelyben a sorozatgyilkos különösen kegyetlen, mert nem anyagi juttatásért öl, csak úgy Lart pour Lart, annak a barokkos szépségeiért és, hogy további nyomokat hagyjon a rendőrségnek a következő áldozatra vonatkozólag, nos ezeket nagyon szeretjük. A fotelből nézni. Az a lényeg, hogy kéznél legyen a chips meg a kispárna, ha el kellene takarni a szemünket.

Rémüldözve és hányingerrel küszködve csodáljuk az alkotót, hogyan képes megfilmesíteni a viviszekciónál is szörnyebb, válogatott tortúrákat, de közben feltölthetjük végre kidurrandt adrenalintömlőinket és, ha bármely további nyomot előbb tippelünk meg, mint a rendőrfőnök, okosabbnak hisszük magunkat az Istennél. Azt hisszük, hogy baromi okosak vagyunk.

Nyugtassuk meg magunkat előre, mielőtt kitúrjuk a legújabb videók közül az Odeonban ezt a darabot, hogy ilyen történetek és sorozatgyilkosok nem léteznek a valóságban. Negyven fokban éjszaka azonban különb dolgokat is álmodik az ember. A film után pláne.

Fekete kedvencünk Denzel Washington játssza a főszerepet, akinek csupán annyi a baja, hogy nem tud könnyes szem nélkül végigmondani egy párbeszédet sem. Legrosszabb helyzetben ő van a filmben. Leláncolt Prométheus, ágyhoz kötött zsarusztár, aki számos nyomelemző bestseller alkotója, ám most egy balesetből kifolyólag, csupán egyetlen ujjal legénykedik, azzal tudja irányítani a kompjúterét. Persze ez nem akadályozza meg abban, hogy egész kiterjedt nyomozásokat vezessen New York szerte.

Egyik nyomot a másikba ölti, mígnem kiderül, hogy összefüggő gyilkosságokról van szó, amelyeket csakis századeleji építmények területén követnek el, sőt a rendőröknek leckét adni szándékozó gyilkos előrejelzi a következő bulit.

Mindig akad a közelben egy ósdi újságdarab, ami a végén puzzle-ként funkcionál, vagy egy lerágott csont, esetleg egy feltartott mutatóujj. A zseniális nyomozó egy nem kevésbé zseniális segédjével, aki égből pottyant helyszínelő csillag, persze megoldja végül a rejtélyt. Mondanom sem kell, az utolsó percben. Az ápolónő pedig örök szabadságra megy.

Úgysem lehet erről lebeszélni senkit. Ha meglátja bárki a címet tehát, készüljön fel a legroszabbra. Éjszaka be fog hugyozni és nem toxikus részegség miatt.

A csontember
The Bone Collector, 1999
színes amerikai feliratos thriller, 133 perc
rendező: Phillip Noyce
szereplők: Denzel Washington

Angelina Jolie
Queen Latifah
Michael Rooker
Mike McGlone
Luis Guzmán

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.