Hová mész te kiskamaszka?

2000.06.06. 16:10
Tudom már mit teszek idén nyáron, azonkívül, hogy kikúszom a Szigetre. Például nem nézek több tinithrillert, tini romantikus vígjátékot, meg tiniterrort. Elég volt a nyolcvanezredik első éjszakából, az azt megelőző három hónapos előjátékokból, meg az ártatlan foltokból az ágyneműn. Semmi köze az én szüzességemnek a gazdag amerikai gimnazistalányokéihoz. Nézzék ezt azok, akik fürtökben lógnak a McDonalds pultjain, pattanásmentesek, mint a Clinique reklámokon a modellek és van pénzük diplomát vásárolni.
Pia, csúnya hányások, duma a haverokkal, szerelem nélküli szex
Persze értem én, mindannyian átestünk az első szerelmen meg az első csalódáson. Pia, csúnya hányások, duma a haverokkal, szerelem nélküli szex. De álompár nem mindenki volt. Nálunk a gimiben egészen ronda fiúk is jártak egészen ronda lányokkal és látszólag rendben volt az önértékelésük, legalább jók voltak matekból a pattanásosabbak vagy valami.

Ebben a filmben viszont minden zavaróan tökéletes, vagyis semmi köze a valósághoz. Ahhoz, hogy fikció legyen meg lapos és unalmas, mint egy pizza. A két népszerű fiatal sztár, egyik A csaj nem jár egyedül, a másik a 10 dolog, amit utálok benned című szintén érdektelen filmekből lehet ismerős, hát szóval ők meg olyanok, mint az első havivérzés, első blikkre pirospozsgásak, de aztán felejthetők. Szépnek viszont szépek, meg kell hagyni, se többek, se kevesebbek.

A soundtrack, mint az szokás, filmművészeti tehetség híján elviszi a filmet a hátán, meg van néhány poén, ami egész jól ül. Azt mondják minden jó, ha jó a vége. Ez a közmondás ebben az esetben nem ül.


Down to You, 2000 - amerikai romantikus film
Forgatókönyv: Kris Isacsson
Operatőr: Robert D. Yeoman
Vágó: Stephen A. Rotter
Rendezte: Kris Isacsson
Szereplők:
Al Connelly - Freddie Prinze Jr.
Imogen - Julia Stiles
Eddie Hicks - Shawn Hatosy
Monk - Zak Orth
Hossza: 95 perc
Országos bemutató: 2000. június 8.
Bemutatja a UIP-Duna Film